- Oglas -
Sestavine (10 porcij):
Za testo:
- 100 g kokosovega olja
- 130 g medu
- 170 g mandljeve moke
- 60 g zmletega kokosa
- ščepec soli
- 1/2 žličke sode bikarbone
Za nadev:
- 500 g sladkega krompirja
- 120 g medu
- 1 žlica limoninega soka
- 1 žlička začimb za medenjake
- 1 žlica mletega cimeta
- 3 žlice krompirjevega škroba
Za preliv:
- 100 ml kokosove smetane
- 2 žlici medu
Priprava:
- Kokosovo olje zmešajte z medom in s prsti vmešajte mandljevo moko, mleti kokos, sol in sodo. Testo vtisnite v namaščen pekač za pite in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Medtem skuhajte sladki krompir v celoti, dokler se ne zmehča.
- Kuhan krompir ohladite, ga olupite in pretlačite. Vmešajte med, limonin sok, začimbe za medenjake, mleti cimet in krompirjev škrob. Nadev stepite ali zmešajte, da postane gladek, in ga prelijte čez testo. Pekač dajte v ogreto pečico in pri 160 °C pecite približno 40 minut. Po peki pustite, da se ohladi.
- Kokosovo smetano, ki ste jo čez noč shranili v hladilniku, vzemite iz hladilnika, odlijte kokosovo vodo in stepite preostalo smetano. S kremo prelijte torto in jo pred serviranjem okrasite z medom.
- oglas -