- Oglas -
Sestavine (10 porcij):
Za testo:
- 100 g kokosovega olja
- 130 g medu
- 170 g mandljeve moke
- 60 g zmletega kokosa
- ลกฤepec soli
- 1/2 ลพliฤke sode bikarbone
Za nadev:
- 500 g sladkega krompirja
- 120 g medu
- 1 ลพlica limoninega soka
- 1 ลพliฤka zaฤimb za medenjake
- 1 ลพlica mletega cimeta
- 3 ลพlice krompirjevega ลกkroba
Za preliv:
- 100 ml kokosove smetane
- 2 ลพlici medu
Priprava:
- Kokosovo olje zmeลกajte z medom in s prsti vmeลกajte mandljevo moko, mleti kokos, sol in sodo. Testo vtisnite v namaลกฤen pekaฤ za pite in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Medtem skuhajte sladki krompir v celoti, dokler se ne zmehฤa.
- Kuhan krompir ohladite, ga olupite in pretlaฤite. Vmeลกajte med, limonin sok, zaฤimbe za medenjake, mleti cimet in krompirjev ลกkrob. Nadev stepite ali zmeลกajte, da postane gladek, in ga prelijte ฤez testo. Pekaฤ dajte v ogreto peฤico in pri 160 ยฐC pecite pribliลพno 40 minut. Po peki pustite, da se ohladi.
- Kokosovo smetano, ki ste jo ฤez noฤ shranili v hladilniku, vzemite iz hladilnika, odlijte kokosovo vodo in stepite preostalo smetano. S kremo prelijte torto in jo pred serviranjem okrasite z medom.
- oglas -