0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBorovnice imajo nešteto zdravilnih učinkov

Borovnice imajo nešteto zdravilnih učinkov

MORDA VAS ZANIMA

Jagodičevje je pravi zaveznik zdravih kosti, dobre prebave in lepe kože, tiste, ki so zdravju še posebej prijazne, pa so borovnice. Zaradi njihovih sestavin priporočajo, naj si borovnice privoščimo kar vsak dan, če je to le mogoče.

- Oglas -
Borovnice

Za možgane, srce in imunski sistem

Ker so borovnice bogate z antioksidanti in flavonoidi, namreč upočasnjujejo staranje možganskih celic, s tem pa prispevajo k učinkovitejšemu učenju, izboljšanju motoričnih sposobnosti in blaženju znakov demence. Dobre so tudi za srce, njihove sestavine pa zmanjšujejo tveganje za nastanek maščobnih oblog. Maščobne obloge znatno povečujejo tveganje za nastanek srčnih bolezni in diabetesa, raziskave pa so pokazale, da redno prehranjevanje z borovnicami zmanjšujejo tudi možnost srčne kapi.

Ne le to, zaradi antioksidantov so borovnice odličen pomočnik dobrega imunskega sistema, saj nevtralizirajo delovanje prostih radikalov, vsebujejo pa tudi veliko vitamina C in vlaknin, ki pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi. Prav zato so borovnice primerne tudi za diabetike.

Pomagajo tudi k lepoti in vidu

Borovnice ohranjajo tudi elastičnost kože in spodbujajo nastajanje kolagena v njej. Zmanjšujejo vnetja, zaradi polifenolov pa spodbujajo tudi krepitev kosti. Prav zato jih priporočajo tudi tistim, ki trpijo za artritisom. To jagodičevje vsebuje tudi antocian, ki izboljšuje nočni vid in povečuje prekrvavljenost oči, zato se oči hitreje privadijo teme.

Prebavne in sečne poti

Borovnice pa dobro vplivajo tudi na prebavo, saj vsebujejo vlakna, ki prebavo spodbudijo, pomagajo k ugodni črevesni flori in preprečujejo nastanek patogenih organizmov. Podobno kot brusnice tudi borovnice pomagajo pri vnetem mehurju, čistijo sečne poti in preprečujejo vdor bakterij vanje.

- Oglas -

Razlogov, da si ne bi privoščili borovnic, tako res ni več, poleg svežih pa so povsem dobre za uživanje tudi posušene.

Preberite si več o borovnicah TUKAJ.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×