0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoIzšla je februarska številka revije Bodi eko

Izšla je februarska številka revije Bodi eko

MORDA VAS ZANIMA

V februarju smo za vas zopet pripravili veliko zanimivih in poučnih tematik, ki vam bodo popestrile prosti čas in urice branja, lahko pa se boste tudi lotili izdelave domače naravne kozmetike ali svoje zobne paste. Spodaj si poglejte, kaj vse boste našli v novi številki:

- Oglas -

Revija Bodi Eko - februar 2013

V novi številki revije Bodi eko boste našli:

Hrana za zdrave dlesni

O pravilnem ščetkanju zob so nas učili že v osnovni šoli. Rutinski zobozdravniški pregledi in roza tabletka, ki je pokazala, koliko zobnih oblog imamo v ustih, marsikateremu, ki je šel skozi osnovno šolo, nista tuja. Le malo pa smo slišali o prehrani, ki pozitivno vpliva na naše dlesni. Pripravili pa smo tudi nekaj receptov za domače zobne paste.

Intervju: Katarina Venturini

Danes Katarina uspešno vodi plesno šolo Plesna zvezda, kjer poučuje ples. Njena velika želja je naučiti Slovence dobro plesati ter dvigniti kulturo plesa in gibanja na višjo raven. Še posebej pa se ji zasvetijo oči, ko vidi napredek pri začetnikih in vseh tistih, ki mislijo, da ne bodo znali nikoli plesati. In seveda pri otrocih, ki radi obiskujejo celoletni plesni vrtec in celoletno plesno šolo za otroke. Katarina živi zdravo in je ekološko osveščena, ločuje odpadke in varčuje z energijo, kupuje sezonsko in lokalno hrano, prepoznavna pa je tudi kot obraz linije ekološko pridelanih izdelkov.

- Oglas -

Divji yam zmanjšuje učinke staranja

Divji oziroma wild yam raste po vsej Srednji Ameriki. Je trajnica, bledo rjave barve, s suho, podolgovato korenino. Korenine imajo grenak in trpek okus. Zgornja površina listov je gladka, medtem ko je spodnja puhasta. Leta 1936 so ugotovili, da vrsta divjega yama (Dioscorea villosa), ki raste na jugu Mehike, vsebuje snov diosgenin.

Do nežne kože z eko luščili za telo

Kožo je potrebno negovati tudi v zimskem času, saj je le redna nega ključ do svežega videza in dobrega počutja. Po dnevni negi vam enkrat tedensko priporočamo uporabo skoraj že pozabljenih luščil za telo, ki so čudovit izdelek za nego telesa, saj naredijo kožo mehkejšo in bolj mladostno.

Skrivnosti rdeče pese

Rdeča pesa je rjavordeč gomolj okrogle, podolgovate ali valjaste oblike. Zlahka jo pridelamo na domačem vrtu in jo za zimo lahko tudi vložimo. Je izjemno zdravo živilo, ki nam je lahko v pomoč pri različnih boleznih. Za vas smo pripravili nekaj hitrih receptov, ki vas bodo okrepili in izboljšali vašo krvno sliko.

Nega otroške kože

Na večini seznamov nujnih pripomočkov ob prihodu novega družinskega člana lahko najdemo tudi vrsto kozmetičnih preparatov. Potrošniške raziskave in analize trga so pokazale skokovito rast v ponudbi in povpraševanju po otroški kozmetiki, nabor znamk in izdelkov se vztrajno širi in starši pogosto porabijo več denarja za negovalne izdelke za svoje otroke kot zase.

- Oglas -

Najboljša zdravilna zelišča za bolezni dihal

Holistični pristop k zdravju je posebno primeren prav pri dihalnih boleznih. Če za težave v prsnem košu iščemo vzrok samo v infekciji, onesnaženemu okolju ali boleznih srca, s tem ugotavljamo le en vidik problema; potrebno pa je upoštevati tudi čustvene in umske dejavnike. V kitajski medicini so pljuča povezana z žalostjo in značilno je, da izgubi ljubljene osebe ali drugi vrsti žalovanja pogosto sledijo težave v prsnem košu in da smo bolj dovzetni za prsne infekcije, kadar smo potrti, morda če nam ni všeč služba ali če smo nesrečni doma.

Nova številka v prodaji od 31. 01. 2013

Vse to in še mnogo več boste našli v novi številki revije Bodi eko! Našo revijo najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, večjih Mercator centrih, bencinskih servisih Petrol, pa tudi na poštah.

Naročnine

NAJNOVEJŠE