0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoIzšla je marčevska številka revije Bodi eko!

Izšla je marčevska številka revije Bodi eko!

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav je okoli nas še vse prekrito z debelo snežno odejo, se nam neustavljivo približuje pomlad in nekoliko lepše vreme. V tokratni številki revije Bodi eko smo nekaj prostora posvetili tudi alergijam, ki so v spomladanskih mesecih vse pogostejši pojav tudi pri otrocih, začenjamo pa tudi serijo člankov o prenovi in energetski učinkovitosti našega doma … Spodaj si poglejte, kaj vse boste našli v novi številki:

- Oglas -

Bodi eko marec 2013

V novi številki revije Bodi eko boste našli:

Upočasnimo staranje z naravno kozmetiko

Ženske se s staranjem spopadamo z izgubo čvrstosti in sijaja kože, niža se raven kolagenskih in elastinskih vlaken, zmanjša se število fibroblastov. Hkrati se upočasni njihovo delovanje, gube pa se posledično poglobijo. Upočasnimo staranje z naravno anti-age kozmetiko in pravilno nego!

Cene energentov: koliko plačamo in kaj dobimo

Stroškom v stanovanju se ne moremo izogniti, lahko pa jih krepko zmanjšamo. Vsako gospodinjstvo v hiši ali bloku plačuje energijo za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, pa tudi osvetljevanje prostorov, kuhanje, za gospodinjske aparate, gospodarske stroje … Največ lahko prihranimo z ukrepi učinkovite rabe energije (URE), pomembni so tudi obnovljivi viri energije (OVE).

- Oglas -

Napake pri prehrani otrok

Ko imamo majhnega otroka, marsikdaj ne vemo, kaj bi mu skuhali, katere jedi so zanj primerne, kdaj ga je treba nehati dojiti, kako ga hraniti, kadar je bolan, kdaj in kako mu postaviti meje pri prehranjevanju.

Jakov Fak v trgovini nikoli ne vzame plastične vrečke

Slovenskega biatlonca Jakova Faka smo prestregli v idiličnem zimskem okolju na Pokljuki, kjer se je pripravljal na vrhunec sezone – svetovno prvenstvo v Novem Mestu na Češkem. O njegovih športnih uspehih se je mogoče hitro poučiti in ne morejo mimo vas, tudi če ne spremljate vsakodnevnih poročil, o njegovem življenju, ko stopi s tekaških smuči, pa je znano manj, čeprav je zanj veliko zanimanja. Mi pa smo ga seveda povprašali, kakšen odnos ima do prehrane in ohranjanja narave.

Bodi eko marec

Poskrbimo za zdrava jetra!

Jetra so zelo pomemben organ, saj skrbijo za številne življenjsko pomembne metabolične procese, kot so razgradnja ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob, shranjevanje vitaminov ter mineralov, pa tudi razgradnja številnih škodljivih snovi, kot so na primer alkohol, zdravila in mnoge druge kemikalije, ki jih vsakodnevno vnašamo v organizem.

Super hrana z domačega vrta

V zadnjem obdobju lahko zasledimo veliko prispevkov na temo super hrane. Vendar pa super hrana k nam ne prihaja izključno iz eksotičnih in oddaljenih krajev, temveč je lahko tudi sestavni del našega vrta. Predvsem nekatera zelenjava, ki jo sejemo zgodaj spomladi in jo tudi med prvimi uživamo, vsebuje veliko vitaminov in mineralov.

- Oglas -

Zimsko spanje semen

Že odkar je človek nehal biti nabiralec in je začel gojiti svojo hrano, se uči izbirati in gojiti
rastline. V neposrednem stiku z naravo so semena kot most med vegetacijskimi dobami, kot obljuba letine in obilja tudi za naslednja leta. V sebi nosijo zapis o novi rastlini, ki bo iz njega nastala. Seme je majhen mikročip, v katerem je več informacij, kot jih lahko shranijo najnaprednejši izdelki »silicijeve doline«.

Okužbe sečil

Okužbe sečil so ena najpogostejših vnetnih obolenj. Najpogostejši povzročitelji okužbe sečil so bakterije, najpogostejša je bakterija E. coli, med njih pa spadajo tudi virusi in glivice.
Zaradi kratke sečnice ženske zbolevajo veliko pogosteje kot moški.

Kvinoja in njeni recepti

Kvinoja lahko nadomesti vsako žitarico. Torej tja, kamor sedaj dodajate riž, ajdo, proso, ječmen itd., lahko dodate tudi kvinojo. Tako je lahko osnova vaši rižoti ali lazanji, dodatek k solati in juham. Mleto seme pa lahko uporabite kot moko ali kot gostilo juham in omakam …

Nova številka v prodaji od 28. 02. 2013

Vse to in še mnogo več boste našli v novi številki revije Bodi eko! Našo revijo najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, večjih Mercator centrih, bencinskih servisih Petrol, pa tudi na poštah.

.

NAJNOVEJŠE