0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko - april 2013

Revija Bodi eko – april 2013

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je prinesla tudi novo številko revije Bodi eko. Poglejte si, kaj boste lahko zanimivega prebrali v aprilski številki naše revije:

- Oglas -

Revija Bodi eko - april 2013

V novi številki revije Bodi eko boste našli:

Konec grozljivega mučenja!

Z 11. marcem 2013 je v EU v veljavo stopila prepoved uvoza in prodaje kozmetičnih izdelkov, testiranih na živalih. Evropski komisar Tonio Borg, ki je zadolžen za kozmetično direktivo, je s tem pokazal posluh za prizadevanja številnih evropskih organizacij za zaščito živali, ki so opozarjale na nesmisel in neprimernost črnega scenarija, po katerem je bilo predvideno tudi večletno podaljšanje roka za odpravo testiranj na živalih znotraj EU. O nesmislu testiranj na živalih smo se pogovarjali z gospo Diano Vlahinič, aktivno članico Društva za zaščito živali Ljubljana in solastnico OrCa, cruelty free trgovine z naravno, organsko kozmetiko.

Vzgoja za življenje v predšolskem obdobju

O tem, kako je tako za posameznika kot za celotno družbo pomembna ustrezna vzgoja, ki se začenja že v najzgodnejšem otroškem obdobju, sem se pogovarjala z gospo Ines Kristan Trampuš, waldorfsko vzgojiteljico, ki je svoje osebno življenje in delo prepletla s predšolskimi otroki in seveda njihovimi starši. Nekaj o njihovem skupnem druženju, izkušnjah, primerih dobre prakse ter predvsem o vsebinah, ki jih skupaj živijo, lahko preberete v intervjuju. Verjamem, da bo marsikdo izmed staršev, ki za svojega otroka želi čim bolj naravne in zdrave prve korake v življenje, v nadaljevanju prispevka našel kaj, kar mu bo pri vzgoji v pomoč.

- Oglas -

Visok krvni pritisk

Svetovni dan zdravja praznujemo 7. aprila, in sicer v počastitev obletnice ustanovitve Svetovne zdravstvene organizacije leta 1948. Vsako leto je izbrana tema svetovnega dneva zdravja, ki poudarja prednostno področje skrbi za WHO (World Health Organization). Svetovni dan zdravja nam daje priložnost, da se osredotočimo na ključna javnozdravstvena vprašanja, ki zadevajo mednarodno skupnost in prispevajo k boljši ozaveščenosti, preprečevanju in hitrejšemu zdravljenju določene bolezni.

Pomladno prebujanje kože

Osvežite kožo obraza z nežnim pilingom, z nanosom lahkega tonika in zatem fliuda ali hranljive kreme, ki vam najbolje ustreza. Privoščite si dovolj spanca in poskrbite za zdrave, predvsem pa redne in uravnotežene obroke. Bodite aktivni, prebudite telo! Vaša koža vam bo hvaležna.

Kako začeti z načrtovanjem varčne novogradnje?

Živimo v času, ko se gradnja družinskih hiš silovito spreminja. Vedno dražja energija in zahteve za varovanje okolja se preko EU direktiv preslikavajo v zakonodajo, ta pa uzakonja vedno strožje lokacijske, gradbene, instalacijske, vzdrževalne in obratovalne standarde. Današnja novogradnja je v vseh ozirih skoraj v celoti drugačna od gradnje pred desetletjem. To so razlogi, da novograditelj (pre)pogosto nima uporabnih informacij, ne ve, kam naj se obrne po pomoč, katera zakonodaja ureja to področje, kdo je odgovoren, kdo pristojen, kdo bi moral kaj narediti …

Krompir v posodah

Ste tudi vi ljubitelj mladega krompirja? Mnogi mislijo, da je krompir poljščina, za katerega potrebujete njivo ali pa vsaj manjši vrt. To zagotovo drži, vendar pa lahko krompir dobro uspeva tudi v posodi ali koritu, ki jo postavimo bodisi na balkon ali teraso …

- Oglas -

Nova številka v prodaji od 28. 03. 2013

Vse to in še mnogo več boste našli v novi številki revije Bodi eko! Našo revijo najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, večjih Mercator centrih, bencinskih servisih Petrol, pa tudi na poštah.

Naročnine

.

NAJNOVEJŠE