Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaBezgov sirup po domačem receptu

Bezgov sirup po domačem receptu

MORDA VAS ZANIMA

Pripravite si okusen bezgov sirup po receptu, po katerem so ga pripravljale že naše babice.

- Oglas -

Sestavine:

  • 20 večjih bezgovih cvetov
  • 1 kg kristalnega sladkorja
  • 2 žlici citronske kisline
  • sok 2 limon
  • 1 liter vode

Priprava:

  1. V loncu zavrite 1 liter vode in pustite, da se ohladi. Bezgove cvetove dobro operite pod tekočo hladno vodo.
  2. Cvetove nadevajte v skledo in prelijte z zavreto in ohlajeno vodo. Na hladnem pustite stati 24 ur.
  3. Tekočino prelijte v lonec, dodajte sladkor, citronsko kislino in limonov sok. Zavrite, nato pa na zelo majhnem ognju kuhajte še 5 minut.
  4. Odstavite z ognja, precedite skozi gosto sito in nalijte v čiste, sterilizirane steklenice. Takoj tesno zaprite z zamaškom. Pustite, da se sirup povsem ohladi, nato ga shranite v hladilniku.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×