Pripravite si okusen bezgov sirup po receptu, po katerem so ga pripravljale že naše babice.
- Oglas -
Sestavine:
- 20 večjih bezgovih cvetov
- 1 kg kristalnega sladkorja
- 2 žlici citronske kisline
- sok 2 limon
- 1 liter vode
Priprava:
- V loncu zavrite 1 liter vode in pustite, da se ohladi. Bezgove cvetove dobro operite pod tekočo hladno vodo.
- Cvetove nadevajte v skledo in prelijte z zavreto in ohlajeno vodo. Na hladnem pustite stati 24 ur.
- Tekočino prelijte v lonec, dodajte sladkor, citronsko kislino in limonov sok. Zavrite, nato pa na zelo majhnem ognju kuhajte še 5 minut.
- Odstavite z ognja, precedite skozi gosto sito in nalijte v čiste, sterilizirane steklenice. Takoj tesno zaprite z zamaškom. Pustite, da se sirup povsem ohladi, nato ga shranite v hladilniku.