Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
DomovZdravje & prehranaBezgov sirup po domačem receptu

Bezgov sirup po domačem receptu

Pripravite si okusen bezgov sirup po receptu, po katerem so ga pripravljale že naše babice.

Sestavine:

  • 20 večjih bezgovih cvetov
  • 1 kg kristalnega sladkorja
  • 2 žlici citronske kisline
  • sok 2 limon
  • 1 liter vode

Priprava:

  1. V loncu zavrite 1 liter vode in pustite, da se ohladi. Bezgove cvetove dobro operite pod tekočo hladno vodo.
  2. Cvetove nadevajte v skledo in prelijte z zavreto in ohlajeno vodo. Na hladnem pustite stati 24 ur.
  3. Tekočino prelijte v lonec, dodajte sladkor, citronsko kislino in limonov sok. Zavrite, nato pa na zelo majhnem ognju kuhajte še 5 minut.
  4. Odstavite z ognja, precedite skozi gosto sito in nalijte v čiste, sterilizirane steklenice. Takoj tesno zaprite z zamaškom. Pustite, da se sirup povsem ohladi, nato ga shranite v hladilniku.
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×