Zdravje & prehranaZdravljenje raka z belo omelo

Zdravljenje raka z belo omelo

MORDA VAS ZANIMA

Pripravke iz bele omele v evropskem zeliščarstvu že dolgo časa uporabljajo za zdravljenje glavobola, pri težavah v menopavzi in neplodnosti, artritisa in revmatizma ter za uravnavanje krvnega tlaka in pri boleznih srca in ožilja, saj širi žile. Možnost uporabe bele omele pri zdravljenju raka je prvi izrazil Rudolf Steiner pred 100 leti, najpogosteje jo uporabljajo kot dopolnilno terapijo. Danes spada k zelo raziskanim zdravilnim rastlinam. V Nemčiji je metoda zdravljenja raka z belo omelo uradno priznana, pri nas pa še ni tako.

- Oglas -

Omelini ekstrakti so ena izmed oblik komplementarnega zdravljenja raka v srednji Evropi. »Približno dve tretjini bolnikov se zdravi komplementarno, kjer se lahko omelini ekstrakti uporabljajo adjuvantno kot tudi paliativno, posamično ali dopolnilno k drugim oblikam onkološkega zdravljenja,« pojasnjuje slovenska zdravnica naravne medicine Iva Ebner iz Münchna. Vsekakor je najprej treba odstraniti tumorske gmote, bela omela pa je učinkovita predvsem zato, ker lahko pripomore tudi k zdravljenju stanja, ki je pripeljalo do raka: »Zavedati se je treba, da spremljanje omelinega zdravljenja spada v roke izkušenih zdravnikov in je lahko tudi nevarno, če se bolniki zanašajo na predloge farmacevtov,« poudarja Ebnerjeva in dodaja, da bela omela v obliki kapljic ni primerna za zdravljenje raka.

bela omela in rak

Pravite, da rak ni lokalno obolenje. Kaj je torej rak? Kdaj lahko rečemo, da smo premagali raka?

Rak je kronična bolezen, v kateri se izraža preobremenitev duše in telesa. Vzroki za rakavo bolezen so vsota različnih dejavnikov, ki človeka premaknejo iz ravnotežja. Oslabljen imunski sistem potem ne more sproti pospravljati nenormalnih celic. Pot v bolezen se začne mnogo prej, preden bo rak diagnosticiran. Od spremembe celice do takrat, ko bodo vidni simptomi ali okvare organov, lahko mine več let, lahko tudi desetletij – že zato se vzroki težje spoznajo.

Konvencionalno onkološko zdravljenje se omejuje zgolj na uničenje vidnih simptomov v končni fazi bolezni, samo simptomsko zdravljenje pa ne vodi do ozdravitve rakave bolezni. S potlačenjem, zaviranjem in uničenjem lastne obrambe in samozdravilnih moči se bosta obolevnost in umrljivost bolnika še poslabšali in povečali. Vsekakor je najprej smiselno odstraniti tumorske gmote, da se telo lažje spopade še s preostalimi rakavimi celicami. S tem pa še nismo premagali rakave bolezni. Težava je torej nepravilno razumevanje rakave bolezni. Večina ljudi misli, da so že zdravi, ko ni vidnih simptomov in rak dobi priokus zahrbtnega značaja. Če bi poznali vzroke, bi spoznali tudi logiko teh posledic …

Kakšno vlogo pri zdravljenju raka ima bela omela?

- Oglas -

Zdravljenje z omelinimi ekstrakti spada v integrativni koncept zdravljenja in se izkaže kot nenadomestljiv del onkološkega zdravljenja. Omelino zdravljenje spada v adjuvantno zdravljenje, kot tudi kemoterapija, hormonsko zdravljenje, imunsko zdravljenje in obsevanje. Prej ko z zdravljenjem začnemo, boljši je potek in izid bolezni. Lahko se začne že pred operacijo …

Celoten članek boste našli v aprislki izdaji revije Bodi eko >>

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×