Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
DomovZdravje & prehranaAli res kemoterapija lahko pomaga širjenju raka?

Ali res kemoterapija lahko pomaga širjenju raka?

Isto zdravljenje, ki se uporablja za zatiranje rasti raka dojk, ima tudi temno plat – lahko spodbuja širjenje bolezni v pljuča. Raziskovalci iz ameriške univerze Ohio so preučevali kaskado dogodkov, ki vodijo v metastaziranje rakavih celic po telesu.

Kemoterapija s paklitakselom, ki velja za zlati standard, lahko sproži celo vrsto sprememb na molekularnem nivoju, s čimer omogoča ločitev rakavih celic od primarnega tumorja. Istočasno omenjeni kemoterapevtik povzroča, da postane pljučno tkivo bolj dovzetno za rakave celice in na ta način na modelu raka dojke spodbuja širjenje bolezni. Paradoksalno spodbujanje progresije raka pri uporabi kemoterapevtikov je vznemirjujoče razodetje, so prepričani strokovnjaki, vendar opozarjajo, da je potrebno izvesti še veliko raziskav, preden bomo lahko prišli do končnih zaključkov.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×