Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
DomovZdravje & prehranaAli res kemoterapija lahko pomaga širjenju raka?

Ali res kemoterapija lahko pomaga širjenju raka?

Isto zdravljenje, ki se uporablja za zatiranje rasti raka dojk, ima tudi temno plat – lahko spodbuja širjenje bolezni v pljuča. Raziskovalci iz ameriške univerze Ohio so preučevali kaskado dogodkov, ki vodijo v metastaziranje rakavih celic po telesu.

Kemoterapija s paklitakselom, ki velja za zlati standard, lahko sproži celo vrsto sprememb na molekularnem nivoju, s čimer omogoča ločitev rakavih celic od primarnega tumorja. Istočasno omenjeni kemoterapevtik povzroča, da postane pljučno tkivo bolj dovzetno za rakave celice in na ta način na modelu raka dojke spodbuja širjenje bolezni. Paradoksalno spodbujanje progresije raka pri uporabi kemoterapevtikov je vznemirjujoče razodetje, so prepričani strokovnjaki, vendar opozarjajo, da je potrebno izvesti še veliko raziskav, preden bomo lahko prišli do končnih zaključkov.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×