0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana8 naravnih metod za odstranitev bradavic na stopalu

8 naravnih metod za odstranitev bradavic na stopalu

MORDA VAS ZANIMA

Bradavice se lahko pojavijo na različnih delih telesa. Gre za posledico čezmerne tvorbe kožnega tkiva, kar je običajno povezano z virusom HPV (humani papilomski virus). Pogosto mesto, kjer nastanejo bradavice, so stopala. Čeprav praviloma niso nevarne in lahko izginejo same, so lahko bradavice precej nadležne. Tako je razumljivo, da se jih želite čim prej znebiti. To je možno z določenimi medicinskimi postopki, na primer z laserskim odstranjevanjem.

- Oglas -

Poleg tega pa obstajajo tudi naravne metode za odpravo bradavic. Nekaj takšnih metod smo zbrali v tokratnem članku. Preden vam predstavimo te metode, pa naj opozorimo, da so metode primerne predvsem za bradavice na stopalih. Koža na določenih predelih, na primer na obrazu, je namreč zelo občutljiva, zato v teh primerih ni pametno, da se odstranjevanja bradavic lotevate sami.

1. Salicilna kislina

Pogosta izbira za odstranjevanje bradavic doma je salicilna kislina. To je namreč snov, ki zavre čezmerno nastajanje kožnega tkiva, nato pa se imunski sistem znebi odvečnega tkiva na površini. Pri uporabi salicilne kisline bodite pazljivi, da ne razdražite območja okoli bradavice.

2. Lepilni trak

Med bolj znane metode, namenjene odstranjevanju bradavic, sodi tudi uporaba lepilnega traku. Postopek je zelo enostaven in poceni. Bradavico na stopalu preprosto prelepite z majhnim koščkom lepilnega traku. Po približno treh dneh lepilni trak odstranite in bradavico očistite. Nato počakajte približno 12 ur, preden namestite nov košček lepilnega traku. Proces ponavljajte, dokler bradavica ne izgine.

- Oglas -
Bradavice na podplatu

3. Jabolčni kis

Učinki jabolčnega kisa so podobni delovanju salicilne kisline. Obenem gre za snov s protimikrobnimi učinki, kar je seveda zelo koristno v primeru bradavic, ki so posledica virusne okužbe. Pred uporabo morate jabolčni kis razredčiti, sicer lahko razdražite kožo. Priporočamo vam, da jabolčni kis in vodo mešate v razmerju 2 : 1. V to mešanico nato pomočite košček čiste bombažne vate, ki ga namestite na bradavico. Vato fiksirajte z obližem ali z lepilnim trakom. Po približno 3 urah vato odstranite.

4. Česen

Znano je, da je česen eden najmočnejših naravnih antibiotikov, obenem pa se lahko pohvali tudi s protivirusnim delovanjem. Največ zaslug za protimikrobne učinke je mogoče pripisati alicinu – najpomembnejši učinkovini v česnu. Tako gre za živilo, ki je med drugim zelo uporabno tudi za naravno odstranjevanje bradavic na stopalu. Potrebovali boste strok česna, ki ga olupite in strite oziroma nasekljajte na čim manjše koščke. Primešajte kapljico ali dve vode, nato pa mešanico nanesite neposredno na bradavico na stopalu. Prekrijte z obližem in pustite učinkovati nekaj ur. Postopek ponovite vsak dan.

5. Ananas

Zaradi encima, imenovanega bromelain, ki ga vsebuje, naj bi bil tudi ananas zelo uporaben za naravno odstranjevanje bradavic. Tako naj bi pomagalo redno mazanje bradavic na stopalu z ananasovim sokom.

6. Regratov mleček

Mleček oziroma belkasta tekočina, ki se pridobiva iz delov regrata, velja za tradicionalno naravno pomoč pri mnogih težavah, povezanih s kožo. Med drugim se priporoča tudi kot pomoč pri naravni odpravi bradavic na stopalu.

- Oglas -

7. Vitamin C

Pozitivni učinki vitamina C pri odpravljanju bradavic naj bi bili povezani predvsem s pozitivnim vplivom tega vitamina na imunski sistem. Tako naj bi pomagal tudi pri boju z virusom HPV. Čeprav manjka znanstvenih raziskav, ki bi potrjevale tovrstno učinkovanje, mnogi poročajo, da jim je pri odpravi bradavic pomagal prav ta vitamin. Če želite postopek preizkusiti tudi sami, najprej zdrobite tableto vitamina C, prah pa nato zmešajte z malce vode, da dobite gosto pasto, ki jo nanesite na bradavico. Pokrijte z obližem in pustite učinkovati čez noč. Postopek ponovite vsak večer.

8. Eterično olje čajevca

Pri odpravi bradavic pa si lahko ne nazadnje pomagate tudi z eteričnim oljem čajevca, ki je znano po izjemnem protivirusnem delovanju. Eterično olje morate pred nanosom na bradavico zmešati z osnovnim rastlinskim oljem, na primer s kokosovim ali olivnim.

.

NAJNOVEJŠE