0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika8 možnosti uporabe kokosovega olja v poletnem času

8 možnosti uporabe kokosovega olja v poletnem času

MORDA VAS ZANIMA

Kokosovo olje je postalo v zadnjih letih zelo priljubljeno tudi kot kozmetični pripomoček. Morda se vam sicer zdi, da je uporabno predvsem v hladnejšem delu leta, na primer za nego suhe kože, vendar to ne drži. Tudi v poletnih mesecih vam bo kokosovo olje prišlo še kako prav. Ponujamo vam nekaj idej, za kaj vse ga je mogoče uporabiti.

- Oglas -

Zaščita kože pred soncem

Kadar se odpravljate ven oziroma nameravate preživeti malce več časa na soncu, je nujna uporaba kakovostne kreme za sončenje z dovolj visokim zaščitnim faktorjem (t. i. SPF). A če se vam slučajno zgodi, da kreme za zaščito pred soncem nimate pri roki, je lahko zasilna rešitev tudi kokosovo olje. Pri tem morate vedeti, da je naravni zaščitni faktor kokosovega olja precej nizek, zato to ne more biti stalna zamenjava za kremo, ustvarjeno posebej za zaščito kože pred škodljivimi UV-žarki.

Nega kože po sončenju

Kokosovo olje je ena najboljših izbir za nego kože, ki je bila izpostavljena soncu. Olje jo bo izdatno navlažilo, koristno pa je tudi za nego opeklin. Vse, kar morate storiti, je, da olje nekajkrat dnevno nežno vtrete v kožo, s čimer boste preprečili neprijetno luščenje in pospešili obnovo kože.

- Oglas -

Mazilo po pikih insektov

Pri pikih insektov velja, da jih je precej bolj pametno preprečiti kot zdraviti. Tako je priporočljivo, da pred odhodom v naravo poskrbite za ustrezno preventivo. Če se vam kljub pazljivosti zgodi, da pride do pika, je ena izmed možnosti ta, da za hitrejše zdravljenje kože uporabite kokosovo olje. Ker je kokosovo olje znano tudi po svojem protibakterijskem delovanju, lahko z njegovo pomočjo zmanjšate tudi tveganje za okužbo. Obenem bo kokosovo olje pomirilo kožo in ublažilo neprijetno srbečico.

Sestavina naravnih repelentov

Omenili smo preventivo, s katero se lahko izognete pikom insektov oziroma zmanjšate tveganje zanje. Če se želite izognite uporabi industrijskih sredstev, ki so pogosto polna škodljivih kemikalij, lahko poskusite z izdelavo domačega, naravnega repelenta. Zelo dobra rešitev je lahko kombinacija kokosovega olja in eteričnega olja poprove mete/čajevca/rožmarina. S to mešanico lahko uspešno odženete komarje in druge insekte.

Nega suhih in poškodovanih las

Morska voda in klorirana voda v bazenih imata lahko negativen vpliv na videz ter zdravje vaših las. Svetujemo vam, da lase pred odhodom v vodo vedno zaščitite z malce kokosovega olja, pri čemer se osredotočite predvsem na konice. To bo preprečilo večjo škodo na vaših laseh. Če je do poškodb že prišlo in so vaši lasje suhi ter štrenasti, pa si lahko prav tako pomagate s kokosovim oljem, ki jih bo obnovilo, navlažilo in oskrbelo s pomembnimi hranilnimi snovmi.

Naravna krema za britje

Namesto krem za britje lahko uporabite kar kokosovo olje. Tako se boste izognili številnim potencialno škodljivim snovem, ki jih velikokrat vsebujejo sredstva za britje. Kokosovo olje poskrbi, da bo britje zelo preprosto, koža pa povsem gladka. Uporabite ga lahko tudi za nego kože takoj po britju, saj je kokosovo olje znano tudi po svojem pomirjajočem delovanju.

- Oglas -

Balzam za ustnice

Zaradi prijetnega, poletnega vonja in sposobnosti izdatnega vlaženja je kokosovo olje idealno tudi za nego ustnic v poletnem času. Preprosto premestite malce kokosovega olja v manjšo posodico, ki jo imejte ves čas pri roki namesto klasičnih balzamov. Kot že omenjeno, lahko kokosovo olje poskrbi tudi za nekaj zaščite pred soncem, ki jo potrebujejo tudi vaše ustnice.

Naravni dezodorant

Obvezna poletna oprema je seveda tudi učinkovit dezodorant. Za učinkovitost pravzaprav ni treba veliko, zagotovo pa za to ne potrebujete množice potencialno škodljivih kemikalij, ki se pogosto skrivajo v kupljenih dezodorantih. Zelo priljubljena alternativa je kombinacija kokosovega olja, sode bikarbone in poljubnega eteričnega olja. Z zgolj tremi sestavinami, ki ne predstavljajo tveganja za vaše zdravje, lahko tako izdelate izvrsten dezodorant, ki bo preprečil razvoj neprijetnih vonjav tudi v najbolj vročih dneh.

.

NAJNOVEJŠE