0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliNa počitnice s psom: nasveti za čim manj stresa med vožnjo

Na počitnice s psom: nasveti za čim manj stresa med vožnjo

MORDA VAS ZANIMA

Približevanje poletnega dopusta pomeni, da boste morali med drugim razmisliti tudi o varstvu za vašega štirinožnega prijatelja. Če vam varstva ne uspe najti ali pa psa ne želite pustiti za sabo, vam ostane možnost skupnega dopusta. Danes se za to možnost odloča vse več ljudi, čemur se je prilagodila tudi turistična ponudba. To pomeni, da je dopustovanje skupaj s psom povezano z manj zapleti, kar pa še ne pomeni, da je previdnost odveč.

- Oglas -

Premišljeno načrtovanje dopusta, na katerem se vam bo pridružil tudi pes, vam lahko prihrani kar nekaj nepotrebnih skrbi. Tokrat smo pripravili nasvete za tiste, ki se na dopust odpravljate z avtomobilom.

Pogovorite se z veterinarjem

Večina psov nima težav z vožnjo v avtomobilu, vendar pa se lahko v nekaterih primerih pojavijo zapleti. Tudi psom je namreč lahko, podobno kot ljudem, med vožnjo slabo, doživljajo pa lahko tudi strah. Pred odhodom na dopust se je tako smiselno pogovoriti tudi z veterinarjem, ki lahko predpiše tudi ustrezna zdravila. Tako boste imeli pri roki rešitev, če bi vaš pes med daljšo vožnjo bruhal ali doživljal druge težave.

- Oglas -

Psa postopoma navajajte na daljšo vožnjo

Mnogi psi uživajo v vožnji, če imajo dovolj časa, da se nanjo privadijo. Tako ni pametno, da se s psom že takoj odpravite na daljšo pot, ampak ga poskušajte postopoma navajati na avtomobil. Sprva naj bodo poti krajše, psa pa lahko po vsakem uspešno prestanem »preizkusu« nagradite tudi s priboljškom.

Poskrbite za varnost

Danes se vse pogosteje govori o tem, da mora biti v avtomobilu poskrbljeno tudi za ustrezno varnost psa. Tako so na voljo posebni varnostni pasovi ali boksi. V primeru nesreče je lahko neprivezan pes nevaren tudi za druge potnike v vozilu. Svetujemo vam tudi, da imate pri sebi vedno manjši paket prve pomoči, primeren za psa. Opozoriti je treba tudi na to, da psa nikoli ne puščajte samega v vozilu, saj lahko to privede do katastrofe, tudi če so okna rahlo odprta.

Ne pozabite na redne postanke

Kadar z vami potujejo živali, morajo biti postanki še pogostejši, kot bi bili sicer. Psu morate dati dovolj časa, da se med potjo večkrat sprehodi ter opravi malo in veliko potrebo. V poletni vročini ne pozabite tudi psu ponuditi veliko tekočine, postanki pa naj bodo namenjeni tudi hranjenju. Med postanki naj bo pes na povodcu, saj lahko sicer v neznanem okolju hitro odtava in se izgubi.

.

NAJNOVEJŠE