Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
ŽivaliNa počitnice s psom: nasveti za čim manj stresa med vožnjo

Na počitnice s psom: nasveti za čim manj stresa med vožnjo

MORDA VAS ZANIMA

Približevanje poletnega dopusta pomeni, da boste morali med drugim razmisliti tudi o varstvu za vašega štirinožnega prijatelja. Če vam varstva ne uspe najti ali pa psa ne želite pustiti za sabo, vam ostane možnost skupnega dopusta. Danes se za to možnost odloča vse več ljudi, čemur se je prilagodila tudi turistična ponudba. To pomeni, da je dopustovanje skupaj s psom povezano z manj zapleti, kar pa še ne pomeni, da je previdnost odveč.

- Oglas -

Premišljeno načrtovanje dopusta, na katerem se vam bo pridružil tudi pes, vam lahko prihrani kar nekaj nepotrebnih skrbi. Tokrat smo pripravili nasvete za tiste, ki se na dopust odpravljate z avtomobilom.

Pogovorite se z veterinarjem

Večina psov nima težav z vožnjo v avtomobilu, vendar pa se lahko v nekaterih primerih pojavijo zapleti. Tudi psom je namreč lahko, podobno kot ljudem, med vožnjo slabo, doživljajo pa lahko tudi strah. Pred odhodom na dopust se je tako smiselno pogovoriti tudi z veterinarjem, ki lahko predpiše tudi ustrezna zdravila. Tako boste imeli pri roki rešitev, če bi vaš pes med daljšo vožnjo bruhal ali doživljal druge težave.

Psa postopoma navajajte na daljšo vožnjo

Mnogi psi uživajo v vožnji, če imajo dovolj časa, da se nanjo privadijo. Tako ni pametno, da se s psom že takoj odpravite na daljšo pot, ampak ga poskušajte postopoma navajati na avtomobil. Sprva naj bodo poti krajše, psa pa lahko po vsakem uspešno prestanem »preizkusu« nagradite tudi s priboljškom.

Poskrbite za varnost

- Oglas -

Danes se vse pogosteje govori o tem, da mora biti v avtomobilu poskrbljeno tudi za ustrezno varnost psa. Tako so na voljo posebni varnostni pasovi ali boksi. V primeru nesreče je lahko neprivezan pes nevaren tudi za druge potnike v vozilu. Svetujemo vam tudi, da imate pri sebi vedno manjši paket prve pomoči, primeren za psa. Opozoriti je treba tudi na to, da psa nikoli ne puščajte samega v vozilu, saj lahko to privede do katastrofe, tudi če so okna rahlo odprta.

Ne pozabite na redne postanke

Kadar z vami potujejo živali, morajo biti postanki še pogostejši, kot bi bili sicer. Psu morate dati dovolj časa, da se med potjo večkrat sprehodi ter opravi malo in veliko potrebo. V poletni vročini ne pozabite tudi psu ponuditi veliko tekočine, postanki pa naj bodo namenjeni tudi hranjenju. Med postanki naj bo pes na povodcu, saj lahko sicer v neznanem okolju hitro odtava in se izgubi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×