RubrikeZanimivosti7 živalskih vrst, ki ne bo preživelo klimatskih sprememb

7 živalskih vrst, ki ne bo preživelo klimatskih sprememb

MORDA VAS ZANIMA

Posledice globalnega segrevanja so lahko v prihodnosti katastrofalne. Ne le, da se bo spremenil način življenja, ki ga poznamo, ampak bo globalno segrevanje povzročilo tudi izumrtje nekaterih živaliskih vrst, kise zanašajo na naravne letne cikle.

Morska vidra

- Oglas -

Morska vidra si je komaj opomogla zaradi povišanega povpraševanja po krznu v prejšnjem stoletju, sedaj pa ji zopet grozi izumrtje. Povišana kislost morja zaradi povišane vrednosti ogljikovega dioksida pomeni manjšo količino hrane v morju. Posledica tega pa bo izumrtje morskih vider zaradi vse manj razpoložljivih zalog hrane.

Jaguar

Jaguar je že tako dokaj razredčena živalska vrsta, ki jo danes najdemo le na Floridi, Srednji ter Južni Ameriki. Globalno segrevanje pa bo povzročilo migracije jaguarja na druge predele, kjer pa po vsej verjetnosti ne bo imel možnosti preživetja zaradi že naseljenih, agresivnejših živalskih vrst, ki se nahajajo na teh področjih.

Krastača Arroyo

Omenjeno vrsto krastač najdemo na območju južne Kalifornije in v Mehiki. Ta vrsta krastače lahko preživi v bolj ostrih pogojih, vendar pa lahko pretirana in podaljšana obdobja suše povzročijo njeno izumrtje.


Korala vrste Elkhorn

- Oglas -

Tej korali grozi podobna usoda kot včini drugih vrst koral. Vse bolj pogosto uničevanje njenega naravnega okolja, razne novo nastale bolezni, ter zakisanje oceanov, bo pripeljajo korale do izumrtja.

Metulj Modri Karner

Metulj Modri Karner postaja že sedaj vse redkejša vrsta in je že izginila iz nekaterih predelov, kjer je nekoč bila to avtohtona vrsta metulja. Stres, katerega pa lahko povzroči povišanje temperature pa lahko povzroči izginotje še tistih nekaj pripadnikov te živalske vrste.

Severnoameriška Antilopa “Sonoran Pronghorn“

Ta antilopa sodi med najhitrejše živali Severne Amerike. Vedno pogostejša suša pa povzroča vse več smrti med temi vrstami.

Morska želva “Kemp Ridley“

Želva Kemp Ridley je najmanjša in najredkejša vrsta morske želve, ki jo najdemo v Atlantskem oceanu, Novi Angliji ter Mehiškem Zalivu. V zadnjih petdesetih letih se je število teh želv zmanjšalo iz 89,000 na 1,000! Klimatske spremembe pa lahko zbrišejo še teh 1,000 želv, ki so še ostale.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×