fbpx
Domov Rubrike Zanimivosti 7 živalskih vrst, ki ne bo preživelo klimatskih sprememb

7 živalskih vrst, ki ne bo preživelo klimatskih sprememb

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Posledice globalnega segrevanja so lahko v prihodnosti katastrofalne. Ne le, da se bo spremenil način življenja, ki ga poznamo, ampak bo globalno segrevanje povzročilo tudi izumrtje nekaterih živaliskih vrst, kise zanašajo na naravne letne cikle.

Morska vidra

Morska vidra si je komaj opomogla zaradi povišanega povpraševanja po krznu v prejšnjem stoletju, sedaj pa ji zopet grozi izumrtje. Povišana kislost morja zaradi povišane vrednosti ogljikovega dioksida pomeni manjšo količino hrane v morju. Posledica tega pa bo izumrtje morskih vider zaradi vse manj razpoložljivih zalog hrane.

Jaguar

Jaguar je že tako dokaj razredčena živalska vrsta, ki jo danes najdemo le na Floridi, Srednji ter Južni Ameriki. Globalno segrevanje pa bo povzročilo migracije jaguarja na druge predele, kjer pa po vsej verjetnosti ne bo imel možnosti preživetja zaradi že naseljenih, agresivnejših živalskih vrst, ki se nahajajo na teh področjih.

Krastača Arroyo

Omenjeno vrsto krastač najdemo na območju južne Kalifornije in v Mehiki. Ta vrsta krastače lahko preživi v bolj ostrih pogojih, vendar pa lahko pretirana in podaljšana obdobja suše povzročijo njeno izumrtje.


Korala vrste Elkhorn

Tej korali grozi podobna usoda kot včini drugih vrst koral. Vse bolj pogosto uničevanje njenega naravnega okolja, razne novo nastale bolezni, ter zakisanje oceanov, bo pripeljajo korale do izumrtja.

Metulj Modri Karner

Metulj Modri Karner postaja že sedaj vse redkejša vrsta in je že izginila iz nekaterih predelov, kjer je nekoč bila to avtohtona vrsta metulja. Stres, katerega pa lahko povzroči povišanje temperature pa lahko povzroči izginotje še tistih nekaj pripadnikov te živalske vrste.

Severnoameriška Antilopa “Sonoran Pronghorn“

Ta antilopa sodi med najhitrejše živali Severne Amerike. Vedno pogostejša suša pa povzroča vse več smrti med temi vrstami.

Morska želva “Kemp Ridley“

Želva Kemp Ridley je najmanjša in najredkejša vrsta morske želve, ki jo najdemo v Atlantskem oceanu, Novi Angliji ter Mehiškem Zalivu. V zadnjih petdesetih letih se je število teh želv zmanjšalo iz 89,000 na 1,000! Klimatske spremembe pa lahko zbrišejo še teh 1,000 želv, ki so še ostale.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×