0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rast7 stvari, ki osrečijo introvertirane osebe

7 stvari, ki osrečijo introvertirane osebe

MORDA VAS ZANIMA

Družba, v kateri živimo, je pogosto prikrojena po meri ekstrovertiranih ljudi. Situacije, ki jim ekstrovertirane osebe ne posvečajo pretirane pozornosti – ali pa v njih celo uživajo – so lahko za ljudi, ki so malce bolj introvertirani, zelo naporne. Posledično se pojavi občutek, da vas nihče ne razume. Toda resnica je drugačna. Svet sestavlja tudi ogromno introvertiranih oseb, ki zelo dobro vedo, kako se počutite v situacijah, ki se zdijo na prvi pogled povsem nedolžne.

- Oglas -

1. Prazna dvigala

Ali vas pogosto preplavi val olajšanja, ko ugotovite, da je dvigalo prazno? V tem primeru se najverjetneje precej lažje poistovetite z osebnostmi lastnostmi, ki so tipične za introvertirane ljudi, kot s tistimi, ki so značilne za ekstrovertirane osebe. Slednje težko razumejo, zakaj bi se kdo pretirano obremenjeval s tem, ali bo v dvigalu še kdo drug. Toda sami poznate občutek, ko se zdi, da vožnja z dvigalom traja celo večnost, čeprav je v resnici minila zgolj minuta. Spregovoriti? Komentirati vreme? Ali se preprosto pretvarjati, da ste blazno zaposleni z nečim na telefonu? Stiske, ki jih zares poznajo samo introvertirane osebe …

2. Nezainteresirani prodajalci

V trgovinah želite večinoma v miru pregledati ponudbo in imeti pri tem čim manj stika s prodajalci. Tako vas običajno motijo vprašanja, ali potrebujete pomoč. Čeprav razumete, da je to prodajalčeva naloga oziroma da poskuša biti prodajalec preprosto prijazen in ustrežljiv, bi precej raje videli, da vas pusti pri miru. Tako si oddahnete, ko naletite na prodajalce, ki ne kažejo pretiranega zanimanja za vas.

3. Molčečni frizerji

Kramljanje, ki se zdi skorajda obvezen sestavni del obiska frizerskega salona, vam povzroča sive lase že nekaj dni pred rezerviranim terminom. Če naletite na frizerja, ki mu ni pretirano do kramljanja, se ga tako običajno oklenete, tudi če s pričesko niste tako zadovoljni, kot ste bili s pričesko, ki je bila delo bistveno bolj klepetavega frizerja.

- Oglas -

4. Sporočila namesto klicev

Ali se kdaj sprašujete, zakaj so sploh potrebni klici, ko pa je mogoče danes večino stvari urediti prek sporočil? To je eden od znakov, da ste precej bolj introvertirani, kot si morda priznate. Če je že potreben telefonski klic, radi vidite, da vas oseba pred tem obvesti, kaj bo osrednja tema pogovora. Sovražite namreč sporočila tipa »pokliči me«, ki ne vključujejo nikakršnih podrobnosti. Tako vam priprava na klic vzame ogromno časa in živcev, saj v svoji glavi preigrate najrazličnejše scenarije.

5. Večeri brez načrtov

Ekstrovertirani ljudje imajo radi, da je njihov urnik zapolnjen z različnimi dejavnostmi. Po drugi strani pa introvertirane osebe najbolj uživajo, ko je njihov urnik povsem prazen. Večer, ki bi bil za ekstrovertirano osebo zelo dolgočasen, bo nekdo, ki je introvertiran, zlahka označil za »idealen večer«.

6. Deževni dnevi

Introvertirane osebe imajo običajno zelo rade deževno, turobno vreme – torej vreme, ki ga ekstrovertirani ljudje pogosto sovražijo, saj so takrat, ko dežuje, možnosti za druženje precej omejene. Prav to pa zelo ustreza introvertiranim osebam. Tako imajo namreč manj dela z iskanjem izgovorov, zakaj bi dan raje preživele doma.

7. Odpovedani dogodki

Praktično v zadnjem hipu prejmete obvestilo, da je določen dogodek, ki naj bi se ga udeležili, odpovedan – kako se odzovete? Če si ob tovrstnih obvestilih običajno oddahnete, ste najverjetneje introvertirana oseba. Za introvertirane ljudi je namreč značilno, da se na vabilo pogosto odzovejo zgolj zato, ker imajo občutek, da je to njihova dolžnost ali da bi drugi sicer mislili, da je z njimi nekaj narobe – in ne zato, ker bi se dogodka resnično veselili.

.

NAJNOVEJŠE