0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana7 najboljših protistresnih živil

7 najboljših protistresnih živil

MORDA VAS ZANIMA

Tempo življenja je vse hitrejši, stres pa je postal skorajda sestavni del našega vsakdanjika. Če smo izpostavljeni kroničnemu oz. dalj časa trajajočemu stresu, nas lahko to vodi v številne zdravstvene težave. Na vse dejavnike, ki povzročajo stres, morda ne moremo vplivati, veliko pa lahko naredimo že s pravilno izbiro hrane, od katere je odvisno, kako se bo naše telo spopadlo s stresom.

- Oglas -

Živila in stres

Če dnevno uživamo živila, ki so hranilno revna, močno predelana, gensko spremenjena, z visoko vsebnostjo rafiniranega sladkorja, rafinirane moke ali rafiniranega olja ter z veliko konzervansi, aditivi, hormoni in kemikalijami, v svoje telo ne bomo vnesli zadostne količine hranilnih snovi, ki so ključne za uspešno spopadanje s stresom.

Najboljšo protistresno zaščito nudijo organsko pridelana živila, ki telo nahranijo, ga pomlajujejo in zdravijo. Ker krepijo imunski sistem, nas tudi na dolgi rok ščitijo pred stresom. Med najboljša protistresna živila, ki jih je vredno umestiti na vsakodnevni jedilnik, spadajo:

- Oglas -

Listnata zelenjava in zelišča, kot so: ohrovt, špinača, zelje, vodna kreša, solata, bazilika, origano, rožmarin, meta …,

Korenasta zelenjava, pod katero spadajo: pesa, redkev, sladki krompir, batata, kurkuma, korenje, pastinak, repa …,

Čebulnice, med katerimi si čimvečkrat privoščite: česen, čebulo, šalotko in por,

Jagodičevje, npr.: borovnice, jagode, maline, acai jagode, goji jagode, robide, murve, divje jagode …,

- Oglas -

Divje ribe, kot so: losos, polenovka, sardine, navadni jeziki …,

Surovi kalčki, semena in oreščki, med katere sodijo: mandlji, orehi, brazilski oreščki, sezamova, bučna, konopljina, lanena in chia semena,

Kokos v vseh svojih oblikah: kokosovo olje, kokosovo meso, kokosovo mleko in kokosova voda.

Naj se na vašem krožniku vsak dan znajde čimveč naštetih živil.

.

NAJNOVEJŠE