Zdravje & prehranaVsa čudesa olja čajevca

Vsa čudesa olja čajevca

MORDA VAS ZANIMA

Olje čajevca, eterično olje, ki ga pridobivajo iz avstralske rastline čajevec, je bilo že pred nekaj tisočletji zdravilo Aboridžinov, ki so ga uporabljali kot pomoč pri pikih, ranah različnih kožnih okužbah. V 20. stoletju, med drugo svetovno vojno, je zaradi svojih protibakterijskih in protivnetnih lastnosti postalo celo obvezen del prve pomoči avstralskih vojakov.

Deluje proti številnim boleznim in celo proti raku

- Oglas -

Aktivna sestavina v olju čajevca je spojina terpinen-4-ol, ki izvrstno zdravi glivične infekcije, vključno s kandido, dokazano pa je tudi njeno protivirusno delovanje, med drugim na virus Herpes simplex. Še več, številne študije so dokazale njeno močno učinkovanje celo pri zdravljenju kožnega raka – melanoma in napredovanega mezotelioma. Olje čajevca je poleg tega izvrstno sredstvo za povečanje imunske odpornosti, ko je telo oslabljeno zaradi stresa ali bolezni, navdušil pa vas bo tudi s svojimi lepotnimi učinki.

Olje Čajevca

Uporaba pri zdravljenju glivičnih in bakterijskih okužb

Če vas pesti glivična okužba kože, nohtov, dlesni, ustne votline ali bakterijsko (gnojno) vnetje kože, kot so turi, trikrat dnevno zaužijte 1–3 kapljice čistega čajevca. Olje kanite v prazno kapsulo in jo po jedi popijte z vodo.

Zdravljenje vaginalnih tegob

Olje čajevca se smatra kot eno najboljših naravnih sredstev za zdravljenje uro-genitalnih težav, kot so: vaginitis, srbečica, glivične infekcije, vaginalni herpes, cistitis, kandidoza, okužbe z virusom HPV in druge.

- Oglas -

Za zdravljenje uporabite vložek ali tampon. Da bi ozdravili kandido ali vaginalno infekcijo, kanite 2–3 kaplje olja čajevca na tampon, ga vstavite v vagino in pustite delovati 2–3 ure. Ponovite trikrat dnevno.

Za zdravljenje okužb z virusom HPV priporočajo mešanico: 20 ml olja šentjanževke, 10 ml olja aleksandrijskega lovorja (tamanu), 50 kapljic eteričnega olja ravensare (manuke), 20 kapljic eteričnega olja evkaliptusa in 20 kapljic eteričnega olja čajevca. Z zmesjo napojite tampon in ga za 2 uri vstavite v nožnico. To ponavljajte 20 dni, dvakrat dnevno. Po potrebi lahko terapija traja tudi 3–4 mesece.

Čudežno delovanje na lase in kožo

Olje čajevca ima tudi odlične lepotne učinke: pospešuje rast las, deluje proti prhljaju, čisti in zmanjšuje pore, vzpostavlja pH-ravnovesje kože, dezinfecira in zdravi akne. Zelo dobrodošlo je tudi pri odpravljanju suhe kože na glavi dojenčkov.

Kako ga uporabljati na laseh? Kanite 3 kaplje olja čajevca v šampon, ki ga sicer uporabljate, vmasirajte v lasišče, pustite delovati 10 minut in izperite.

Pri kožnih težavah pa: 12 kapljic olja čajevca pomešajte s 30 ml hladno stiskanega olja (olivno, sončnično, sezamovo ali kokosovo olje). Ta mešanica je izvrstna tudi pri zdravljenju glivic na nogah, hemeroidih, lišajih in sončnih opeklinah.

Olja čajevca ne nanašajte na odprte rane. Za razkuževanje ran uporabite mešanico olja čajevca in tople vode v razmerju 1:10. Rano očistite z vato.

In še namig …

Olje čajevca lahko uporabite tudi pri čiščenju doma. V steklenično z razpršilcem natočite liter vode, pomešan s pol žlice tega čudežnega olja. Pustite se presenetiti …

NAJNOVEJŠE