0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana6 zelišč, ki kljubujejo ženskim težavam

6 zelišč, ki kljubujejo ženskim težavam

MORDA VAS ZANIMA

Obstajajo zelišča, ki uspešno kljubujejo in zdravijo skoraj vse ženske bolečine in težave – še posebej, ko gre za boleče menstruacije. Boleč menstrualni ciklus pesto marsikatero pripadnico ženskega spola in takrat je najbolj priporočljivo, da se po pomoč zatečejo k materi naravi. Tako vam ponujamo seznam zelišč, ki so bogata s snovmi, ki blagodejno vplivajo na bolečine in jih odpravljajo.

- Oglas -

Ženske težave

Navadna plahtica

To zelišče pomaga zlasti pri nerednih menstruacijah, povečanemu belemu toku ter pri poškodbah jajčnikov. Krepi stene maternice ter plod varuje pred prezgodnjim rojstvom poleg tega pa naj bi celo olajševala porod. Ko ste v tretjem mesecu nosečnosti je priporočljivo piti čaj vsaj enkrat na dan.

Šentjanževka

Če bi radi povrnili ravnovesje vaši vaginalni flori je priporočljivo, da občutljiv predel sperete s čajem iz šentjanževke. Priprava čaja zahteva 200 ml vode na 1 čajno žličko posušenega zelišča, ki ga pustimo počivati vsaj 10 minut.

- Oglas -

Črna meta

Slednja rastlina se že dolgo časa uporablja za zdravljenje neplodnosti. Normalizira namreč izločanje hormonov in tako uravnoteži ciklus, kar je predpogoj za zdravo nosečnost. Čaj pripravimo tako, da dve žlici zelišča prelijemo z 2 dcl vrele vode in tekočino pustimo počivati 3 do 5 minut. Čaj naj bi se uživaj vsaj trikrat dnevno.

Žajbelj

Žajbljev čaj pomaga zlasti pri razpoloženjskih spremembah in depresiji. Poleg tega je zelo učinkovit pri pomoči v menopavzi, pomaga pa tudi pri prekomernem belem toku. Dovolj je, da spijete do 2 skodelici čaja na dan. Dve žlički zelišča prelijte z 2 dcl vrele vode in tekočino pustite počivati do 5 minut.

Rman

Je naravnost odlično zelišče za zdravljenje menstrualnih težav in preobilnih krvavitev. Priporočljivo je, da čaj uživate vsaj enkrat dnevno (a ne več kot 2 skodelici). Čajno žličko zelišča prelijte s skodelico vrele vode in tekočino pustite počivati 10 minut.

Ognjič

Je idealen za ženske, ki so nagnjene k ginekološkim težavam. Žlico zelišča prelijemo z vrelo vodo in pustimo stati 5 minut. Ognjičev čaj se uporablja zlasti za vzpostavitev rednega menstruacijskega ciklusa ter za zmanjšanje menstrualnih bolečin.

- Oglas -

Bolj obširen opis težav in zdravilnih rastlin najdete tukaj.

.

NAJNOVEJŠE