0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZačimbe in masaža za boljšo cirkulacijo

Začimbe in masaža za boljšo cirkulacijo

MORDA VAS ZANIMA

Nič ne oslabi našega telesa bolj kot šibka cirkulacija. Če določena količina kisika ne doseže naših celic se bo to posledično odrazilo v slabem počutju. Utrujeni bomo ter šibkejši, poleg tega pa oslabljena oskrba s kisikom lahko pripelje do resnih kardiovaskularnih težav. Da bi se počutili bolj zdrave in izboljšali svojo cirkulacijo upoštevajte sledeče nasvete:

- Oglas -

Cirkulacija je v telesu izrednega pomena

Čili

Ta vsebuje kapsaicin – spojino, ki pomaga pri procesu čiščenja krvnih žil in znižuje raven holesterola. Za spodbujanje cirkulacije je tako več kot idealen. A pazljivo! Uživajte ga v zmernih količinah!

Več o tem pekočem spodbujevalniku si preberite TUKAJ.

- Oglas -

Drgnjenje kože

Drgnjenje oziroma masiranje suhe kože z rokami ali pa z blago krtačo izboljša pretok krvi v celotnem krvnem sistemu.

Izmenično prhanje

Hladna prha bo zmanjšala limfne žile, vroč curek vode pa jih bo razširil. Izmenično nastavljanje vroče – mrzlo bo tako začasno izboljšal cirkulacijo. Seveda s postopkom ne smete pretiravati.

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana in preprečen vnos alkalne hrane bo povečal prekrvavitev. Z določeno prehrano namreč kri dosežejo večje količine kisika.

Limona

Limona vsebuje citrat, ki izboljšuje prekrvavitev. Prav tako imata podoben učinek tudi pomaranča in grenivka.

Česen

Ena izmed lastnosti česna je, da z njegovim uživanjem znižujemo raven holesterola v krvi. Tako posledično čisti kri in hkrati tudi izboljšuje krvavitev.

- Oglas -

Več o pomenu cirkulacije za telo si preberite na: www.bodieko.si/cirkulacija

.

NAJNOVEJŠE