Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.
Zdravje & prehrana5 živil za izboljšanje produktivnosti

5 živil za izboljšanje produktivnosti

MORDA VAS ZANIMA

Ste brez energije, a imate za opraviti še cel kup stvari doma in v službi? Napolnite si baterije s spodnjimi petimi predlogi prigrizkov, ki vam bodo dali energijo in izboljšali vašo produktivnost.

- Oglas -

produktivnost

Banana

Stara dobra banana ni samo odlična in nasitna hrana za želodec, temveč tudi za možgane. Ena banana vsebuje toliko glukoze, kot je možgani potrebujejo za cel dan. Zato je ta sadež ena najboljših opcij za uspešen začetek dneva.

Jajca

Rumenjak v jajcih je eden najboljših virov vitamina B, imenovanega holin, ki izboljšuje spomin in reakcijski čas. To nam pride še kako prav, ko smo na tesnem s časom, a imamo še za celo goro obveznosti.

Jagodičevje

Nevroznanstveniki ugotavljajo, da sta temno obarvano sadje in zelenjava, v katerih se skriva ogromno antioksidantov, najboljša zaščita za možgane pred staranjem. Redno uživajte jagodičevje – lahko npr. v smoothiju ali pomešano s skuto – s tem boste izboljšali spomin in druge višje možganske funkcije. S pomočjo jagodičevja se bo zelo izboljšala tudi vaša produktivnost.

Jajčevec

- Oglas -

Hranila, ki jih najdemo v tej zelenjavi, izboljšujejo komunikacijo med možganskimi celicami in molekulami za komunikacijo v možganih. Najbolj zdrava hranila v jajčevcu se nahajajo v njegovi lupini, zato je nikar ne olupite.

Orehi

Orehi so že na videz zelo podobni možganom – verjetno z razlogom. So namreč odlična hrana za izboljševanje produktivnosti možganov: vsebujejo ogromno beljakovin, omega-6 in omega-3 maščobnih kislin in vitamine E in B6 – vse te učinkovine zelo dobro vplivajo tako na možgane kot na zdravje v celoti. Orehi uravnavajo tudi nivo serotonina ter s tem nadzorujejo počutje in apetit.

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×