0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana4 preprosti koraki za učinkovitejše razstrupljanje telesa

4 preprosti koraki za učinkovitejše razstrupljanje telesa

MORDA VAS ZANIMA

Razstrupljanje organizma je proces, ki praviloma ne zahteva dodatne pomoči. Organi, kot so ledvice in jetra, skrbijo za sprotno odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa. Tako načeloma ni potrebno posebno razstrupljanje, vendar pa lahko z določenimi ukrepi telesu kljub temu pomagate, da se lažje znebi nevarnih snovi. S tem se bo zmanjšala nevarnost za najrazličnejše zdravstvene težave, hkrati pa lahko računate tudi na boljše razpoloženje in na več energije. Za povrh pa lahko učinkovitejši proces razstrupljanja telesa pripomore k lažjemu hujšanju. Omenjeni ukrepi niso nujno povezani z drastičnimi spremembami, ampak lahko že v nekaj preprostih korakih prispevate k temu, da bo proces razstrupljanja telesa tekel kot po maslu.

- Oglas -

1. Uživajte več ekološko pridelanih živil

Mnoga živila, ki se znajdejo na policah trgovin, lahko predstavljajo precejšnjo nevarnost za zdravje, čeprav jih načeloma uvrščamo v skupino zdravih živil. Tako sta na primer sadje in zelenjava pogosto polna pesticidov, fungicidov in podobnih snovi, ki se lahko začnejo postopoma kopičiti v telesu, kar hitro privede do preobremenjenosti jeter in drugih organov, odgovornih za razstrupljanje. Na žalost se naštetim snovem večinoma ni mogoče povsem izogniti. Vendar pa to še ne pomeni, da ni smiselno čim bolj omejiti izpostavljenosti. Nekateri ljudje so namreč prepričani, da uživanje ekološko pridelanega sadja in zelenjave nima smisla, če nismo pri tem praktično 100-odsotno dosledni. Vendar je v resnici zelo koristno, da poskušate skrbeti za to, da bodo vsaj del vaše prehrane predstavljala ekološko pridelana živila. S tem boste namreč občutno olajšali proces razstrupljanja.

2. Preizkusite pitje bentonitne gline

Mnoga ljudstva so si v preteklosti pomagala s pitjem gline. Na začetku prejšnjega stoletja so to pogosto priporočali tudi zdravniki, saj so prepoznali razstrupljevalne učinke, ki jih ima lahko ta navada. Nato pa je farmacevtska industrija postopoma izpodrinila glino. Ko se je že zdelo, da je pitje gline skorajda povsem pozabljena navada, je začelo postajati ponovno vse bolj razširjeno, predvsem med tistimi, ki prisegajo na naravne metode lajšanja težav z zdravjem. Tako je pitje gline ena izmed preprostih navad, s katerimi lahko tudi sami poskrbite, da bo razstrupljanje telesa enostavnejše. Še posebej priporočljiva je t. i. bentonitna glina. Ob tem naj opozorimo, da morate uporabljati izključno glino, ki je namenjena pitju, in da morate vedno dosledno upoštevati navodila. 

Betonitna glina

3. Na jedilniku naj se pogosteje znajdejo juhe in solate

Najverjetneje ste že slišali za razstrupljevalni post, ki običajno pomeni, da določeno obdobje uživamo zgolj sadne in zelenjavne sokove ali celo izključno vodo. Vendar pa načeloma ni potrebe po tako drastičnih oblikah posta. Priporočamo vam, da poskušate namesto tega na svoj jedilnik pogosteje uvrščati preproste juhe in solate. Najbolj izrazite razstrupljevalne učinke boste dosegli z juhami, ki vključujejo križnice. Zelje je na primer odličen vir vitamina C ter glutationa, ki učinkujeta protivnetno, vsebuje pa tudi indol-3-karbinol, ki ga povezujejo celo s protirakavim delovanjem. Podobne učinke pa imajo tudi brstični ohrovt, cvetača, brokoli in druge vrste križnice.

- Oglas -

4. Odkrijte moč zelišč in aminokislin

Proces razstrupljanja telesa pa lahko ne nazadnje olajšate tudi z nekaterimi zeliščnimi in sorodnimi dodatki. Odlična izbira so na primer izdelki, ki vsebujejo pegasti badelj, različne dele regrata, repinec, češmin, črni oreh, glog ali gomoljasti slakovec. Za jetra so lahko zelo koristne tudi določene aminokisline, ki poskrbijo za lažje razgrajevanje škodljivih snovi v jetrih. Med takšne aminokisline na primer spadajo glicin, metionin in glutamin. Priporočamo pa tudi dodatke, bogate z vlakninami – na primer indijski trpotec ali lanena semena in semena chie. To bo namreč poskrbelo za učinkovito in redno prebavo, ki predstavlja enega temeljnih gradnikov uspešnega razstrupljanja organizma.

Preberite tudi: Čiščenje jeter: Najboljše metode za naravno razstrupljanje

.

NAJNOVEJŠE