0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Astro4 astrološka znamenja, ki morajo nujno okrepiti svoj imunski sistem

4 astrološka znamenja, ki morajo nujno okrepiti svoj imunski sistem

MORDA VAS ZANIMA

Vstopamo v obdobje, ko je močan imunski sistem posebno pomemben. Verjetnost za stik z virusi je namreč večja kot v toplejših mesecih. Ljudje z oslabljeno imunsko obrambo so nadpovprečno ogroženi. Ne le da se hitreje okužijo, ampak tudi težje prebolijo bolezen. Okužbe trajajo dlje, simptomi pa so lahko zelo neprijetni.

- Oglas -

Ukrepi za krepitev imunskega sistema, kot so povečanje vnosa cinka, uporaba pripravkov iz ameriškega slamnika, uživanje sirupa iz bezgovih jagod, pogostejše uživanje česna in skrb za to, da ima telo na voljo dovolj vitamina D, so koristni za večino ljudi, vendar so za nekatere skupine še posebno pomembni.

Če lahko verjamemo povezavam z ostrološkimi znamenji in zdravjem, je stopnja ogroženosti pri virusnih obolenjih vsaj deloma odvisna tudi od tega dejavnika. Pripadniki štirih astroloških znamenj pozimi zbolevajo pogosteje, kar naj bi bilo povezano z njihovimi osebnostnimi značilnostmi. Ukrepi, namenjeni krepitvi imunskega sistema, so za ta znamenja skorajda nujni, saj lahko sicer praktično vso zimo preležijo v postelji.

1. Bik

K hedonizmu nagnjeni biki pogosto zanemarijo zdravo prehrano in gibanje. Ker so tako osredotočeni na trenutni užitek, nemalokrat  ne razmišljajo o dolgoročnih posledicah, ki jih čakajo, če ne začnejo živeti bolj zdravo. Zaradi pomanjkanja gibanja in pogostega uživanja nezdrave hrane imunski sistem bikov običajno ni v najboljši formi. Posledično pozimi zelo hitro zbolijo. Uporaba naravnih pripravkov za krepitev imunskega sistema lahko sicer pomaga, vendar so obenem zelo priporočljive tudi celovitejše spremembe navad. Redno gibanje ter pogostejše uživanje sadja in zelenjave sta osnovi močnega imunskega sistema, ki je nujen za učinkovito zaščito pred patogenimi mikroorganizmi oziroma pred resnejšimi okužbami.

- Oglas -

2. Lev

Levi neradi zamudijo priložnost za dobro zabavo. Gre namreč za zelo ekstrovertirane ljudi, ki so radi v središču pozornosti. Njihov najljubši mesec je pogosto december, ko si zabave običajno sledijo kot po tekočem traku. Pogosta druženja pa imajo žal tudi temno plat. S tem se namreč poveča tveganje za okužbe. Tako ni presenetljivo, da levi nemalokrat omagajo še pred vrhuncem decembrskih praznovanj. Če se prepoznate v opisu, vam svetujemo, da letos namenite več pozornosti krepitvi imunskega sistema. Tako boste precej lažje krmarili skozi veseli december.

3. Strelec

Tudi strelci so praviloma zelo družabni, vendar jim precej bolj kot zabave ustrezajo potovanja, saj radi spoznavajo tuje kulture, zgodovino, lokalno kulinariko itn. Pogosta potovanja so seveda prav tako povezana s povečanim tveganjem za okužbe, zato bi morali biti tudi strelci posebno pozorni na svoj imunski sistem. Pri tem je pomembno, da z ukrepi ne čakate do zadnjega trenutka. Prej ko začnete, boljše so možnosti za to, da se izognete okužbam.

4. Ribi

Ribe spadajo med najbolj občutljiva oziroma čustvena astrološka znamenja. Življenje in odnose doživljajo zelo intenzivno. Obenem pa pogosto »absorbirajo« tuja čustvena stanja. Tudi če nimajo posebnega razloga za žalost, jih lahko tuja stiska tako potre, da se popolnoma sesujejo, saj gre za izjemno empatične ljudi. Zaradi opisanih značilnosti je imunski sistem rib pogosto v precej klavrnem stanju. Čustvena preobremenjenost lahko namreč med drugim negativno vpliva tudi na imunski sistem. Tudi ribe zato spadajo med astrološka znamenja, ki morajo krepitvi imunskega sistema posvetiti več časa in energije kot večina drugih ljudi. Seveda pa je obenem priporočljivo, da poiščete tehnike, s pomočjo katerih boste lažje obvladovali stres vsakdana. Manj ko se boste obremenjevali s stvarmi, na katere ne morete vplivati, manjše bo tveganje za to, da (resneje) zbolite.

Preberite tudi: Najboljša jesenska aktivnost za vaše astrološko znamenje

.

NAJNOVEJŠE