0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Feng Shui11 feng shui nasvetov za dom in obilje

11 feng shui nasvetov za dom in obilje

MORDA VAS ZANIMA

Feng-shui je starodavna kitajska filozofija, ki v okolje vnaša harmonijo. Seveda vam feng shui vam ne prinese obilja, če si sami ne prizadevate za to, je pa to lahko dobra podpora.

- Oglas -

Cilj Feng-shui vede je ustvarjanje harmonije in prostega pretoka energije, katere posledice so uspeh, zdravje, blaginja in sreča. Feng-shui veda pozna pet osnovnih elementov; ogenj, kovino, zemljo, les in vodo, ki so napojene s Chi energijo. Je urejanje zunanjega sveta, da podpremo svoj notranji svet. Obstaja veliko preprostih in enostavnih feng shui nasvetov in tehnik preoblikovanja svojega doma, da boste privlačili več obilja. Strokovnjaki te vede vam lahko podajo kopico nasvetov za vsak prostor in predmet posebej, lahko pa upoštevate tudi naslednjih nekaj splošnih nasvetov.

Feng shui nasveti

Močna vhodna vrata

Vaš dom potrebuje močna vhodna vrata, da privlači obilje.  Vrata lahko opremite tudi s simboli zaščite in sreče. V bližini vhodnih vrat naj ne bo košev za smeti ali starih posod. Vrata naj se odprejo na široko in naj nikar ne škripajo.

Odstranite kramo

Vaš dom naj bo brez odvečne krame. Prostor, poln nepotrebnih predmetov, ne more zadržati energije obilja, niti ga privabiti. Znebite se vseh stvari, ki so stare, ki jih ne potrebujete in ne uporabljate. Vrzite proč vse vseh polomljene in pokvarjene predmete, saj vam le-ti energijsko zelo škodijo. Še posebej pazite, da se vam krama ne kopiči pod posteljo, okoli oken in pred vhodom.

- Oglas -

Red in čistoča

Nered in umazanija preprečujeta pretok energije, kar zavira priliv denarja. Okenske police naj bodo čiste in minimalistično urejene, torej naj na njih ne stojijo nepotrebni predmeti. Pozorni bodite tudi na klet in podstrešje, kjer naj se ne nabira krama. Če tam hranite stvari, naj vladata red in organiziranost. Hodniki naj bodo čisti in prehodni.

Pripravite prostor obilja

Kje v vašem domu se nahaja prostor za obilje? To je prostor, kjer upravljate s financami. V ta prostor vključite elemente, kot je les, ki predstavlja denar in bogastvo. Uporabite tudi modro barvo. Dodajte slike rek, jezer in oceanov, ki predstavljajo vodo, ki hrani les. Dodajte še ogledala, rastline in majhne simbole, ki simbolizirajo blaginjo.

Simboli obilja

V svojem domu uporabljajte feng shui simbole, ki simbolizirajo bogastvo. Barvi obilja sta zlata in vijolična. Okrasite svoj dom ali pisarno s feng shui akvarijem, da pritegnete bogastvo chi. To je zabaven in živahen način za dodajanje lepote in bogastva osebnim območjem in delovnim prostorom. Uporabite lahko tudi simbole feng shui in slike določenih rib, da v vaše okolje vnesete občutek bogastva. Dodajte vodne fontane, to bo pritegnilo energijo bogastva in svežo Chi energijo. Znan simbol obilja je tudi smejoča se Buda.

Feng shui dom

Rastline

Rastline imajo po feng-shui vedi pomembno vlogo. Sobne rastline čistijo zrak in omogočajo prost pretok energije. Rastline predstavljajo vseh pet elementov in s tem uravnovešajo harmonijo v okolju in prinašajo blaginjo. Med rastline, ki naj bi še posebej pripomogle k pritoku oblija, spadajo tolstolistnice (drevo denarja), vodni bambus (bambus sreče), fikus, bršljan in orhideje. Odstranite bolne in posušene rastline.

- Oglas -

Redno prezračevanje

Redno prezračevanje je nujno potrebno za čist in zdrav dom. Ko prezračite stanovanje, v svoj dom privabite svež zrak, s tem pa omogočite pretok energije.

Urejena denarnica in zloženi dokumenti

Z denarjem je treba ravnati spoštljivo. Če želite privabiti obilje, morate spoštovati denar in položnice ter urediti mesta, kjer jih hranite. Denarnica naj bo lepa in cela; ne sme biti poškodovana. V njej naj bodo bankovci lepo zloženi. Odstranite vse stare račune in ostale nepotrebne stvari. Pomembne dokumente in položnice naj bodo lično zložene v mapo žive barve.

Kristali

Tudi kristali vam lahko pomagajo privabiti obilje in srečo. Citrin je kristal, ki je splošno znan po tem, da privlači bogastvo. Je pravi magnet za denar, zato ga pogosto uporabljajo v feng-shui vedi. Srečo prinašata tudi zeleni aventurin in tigrovo oko.

Ogledala

Ogledala so v večini kultur zelo simbolična. Lepa in čista ogledala lahko privlačijo pozitivno energijo, počena in poškodovana ogledala pa škodijo. Za ogledala je značilno, da odražajo (in učinkovito množijo) stvari v vašem domu. Na primer, lahko razširijo prostor, vendar lahko pomnožijo tudi kup računov ali pa pospešijo ali upočasnijo pretok energije v vašem prostoru, zato jih je treba pametno umestiti v prostor. Ogledala v predsobi so denimo dobrodošla, a nikakor ne tako, da so postavljena direktno nasproti vhodnim vratom ali stopnicam.

Ustvarite dober pretok Chi energije

Pazite, da je v vašem domu vedno dober pretok energije. Tudi sami poskrbite za dobro in svežo energijo doma. Dom napolnite s svežim zrakom, vonjem po sladici ali poskrbite za wellness vonj po eteričnih oljih. Pripravite si glasbo, ki vas hkrati umirja in poživlja in zagotovite, da v svoj dom tudi sami prinašate srečo, ljubezen in dobre odnose. Negativno energijo lahko odstranite s kadili, s soljo ali z glasbo.

Preberite tudi: Feng Shui Spalnica – začutimo udobje in varnost

.

NAJNOVEJŠE