Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Lepota & kozmetikaZakaj naša koža izgubi svoj naraven sijaj?

Zakaj naša koža izgubi svoj naraven sijaj?

MORDA VAS ZANIMA

Vsi si želimo lepo in naravno sijočo kožo, vendar je tak videz težko doseči, če se soočamo s premastno ali s presuho kožo. Videz naše kože na obrazu je lahko pokazatelj zdravstvenega stanja našega telesa. Zdrav in sijoč videz kože lahko dosežemo le z osnovno nego, dobro higieno in z vsesplošnim zdravim življenjskim slogom. Če se vam zdi, da je vaša koža suha, pusta in brez sijaja in življenja imate morda eno izmed naslednjih slabih navad.

Zakaj koža izgubi svoj naraven sijaj

1. Dehidracija

- Oglas -

Kože je potrebno navlažiti tako od znotraj, kot na zunaj. Kožne celice nujno potrebujejo zadostno količino vode. Hidrirajte telo in s tem tudi kožo na obrazu, da bodo kožne celice kar najbolj optimalno delovale. Premajhna količina vode v telesu lahko povzroči tudi izsušeno kožo.

2. Slaba nega kože

Koži je treba zagotoviti dovolj hranil in vlage. To lahko dosežemo z ustreznimi kozmetičnimi izdelki; hranilnimi in vlažilnimi kremami in serumi. Nujno je, da kožo vsak dan nežno očistite in da nikoli ne zaspite z ličili. Ob nanašanju kreme kožo nežno zmasirajte, da pospešite prekrvavitev.

3. Pomanjkanje spanca

Posledice neprespanosti in utrujenosti se zelo hitro lahko poznajo na naši koži. Koža se v času spanca namreč obnavlja, ti procesi pa so nujni za zdrav videz kože.

4. Slaba prehrana in alkohol

Slaba prehrana in alkohol nedvomno vplivata na stanje kože. Kožo od znotraj lahko nahranite in navlažite le z zdravo prehrano. Alkohol, sladkor in konzervansi koži jemljejo sijaj.

5. Odmrle kožne celice

- Oglas -

Če se na koži nakopiči preveč odmrlih kožnih celic, zdrave kožne celice ne morejo zasijati v vsem svojem sijaju. Koži redno privoščite piling, s katerim boste odstranili odmrle delce. Piling naj ne bo pregrob.

6. Stres

Posledice stresa se odražajo na celem telesu in so vidne tudi na naši koži. Zagotovite si dovolj sprostitve in uspešnega soočanja s stresom.

Kako koži povrnemo naraven sijaj – nekaj hitrih trikov

Koži lahko naraven sijaj povrnemo tako, da pijemo zadostno količino vode. Spijemo lahko tudi zeleni čaj, ki bo s svojimi antioksidanti ugodno deloval na videz kože. Koži lahko privoščimo tudi nežen piling, ki ga lahko naredimo iz kavne usedline, medu in olivnega olja; ta domača maska kože ne bo le očistila, temveč jo bo tudi nahranila in navlažila. Koži privoščite tudi kapljico seruma in ustrezne vlažilne kreme.

Preberite tudi: Suha in občutljiva koža: Katere sestavine nam najbolj pomagajo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×