Lepota & KozmetikaZakaj naša koža izgubi svoj naraven sijaj?

Zakaj naša koža izgubi svoj naraven sijaj?

MORDA VAS ZANIMA

Vsi si želimo lepo in naravno sijočo kožo, vendar je tak videz težko doseči, če se soočamo s premastno ali s presuho kožo. Videz naše kože na obrazu je lahko pokazatelj zdravstvenega stanja našega telesa. Zdrav in sijoč videz kože lahko dosežemo le z osnovno nego, dobro higieno in z vsesplošnim zdravim življenjskim slogom. Če se vam zdi, da je vaša koža suha, pusta in brez sijaja in življenja imate morda eno izmed naslednjih slabih navad.

Zakaj koža izgubi svoj naraven sijaj

1. Dehidracija

- Oglas -

Kože je potrebno navlažiti tako od znotraj, kot na zunaj. Kožne celice nujno potrebujejo zadostno količino vode. Hidrirajte telo in s tem tudi kožo na obrazu, da bodo kožne celice kar najbolj optimalno delovale. Premajhna količina vode v telesu lahko povzroči tudi izsušeno kožo.

2. Slaba nega kože

Koži je treba zagotoviti dovolj hranil in vlage. To lahko dosežemo z ustreznimi kozmetičnimi izdelki; hranilnimi in vlažilnimi kremami in serumi. Nujno je, da kožo vsak dan nežno očistite in da nikoli ne zaspite z ličili. Ob nanašanju kreme kožo nežno zmasirajte, da pospešite prekrvavitev.

3. Pomanjkanje spanca

Posledice neprespanosti in utrujenosti se zelo hitro lahko poznajo na naši koži. Koža se v času spanca namreč obnavlja, ti procesi pa so nujni za zdrav videz kože.

4. Slaba prehrana in alkohol

Slaba prehrana in alkohol nedvomno vplivata na stanje kože. Kožo od znotraj lahko nahranite in navlažite le z zdravo prehrano. Alkohol, sladkor in konzervansi koži jemljejo sijaj.

5. Odmrle kožne celice

- Oglas -

Če se na koži nakopiči preveč odmrlih kožnih celic, zdrave kožne celice ne morejo zasijati v vsem svojem sijaju. Koži redno privoščite piling, s katerim boste odstranili odmrle delce. Piling naj ne bo pregrob.

6. Stres

Posledice stresa se odražajo na celem telesu in so vidne tudi na naši koži. Zagotovite si dovolj sprostitve in uspešnega soočanja s stresom.

Kako koži povrnemo naraven sijaj – nekaj hitrih trikov

Koži lahko naraven sijaj povrnemo tako, da pijemo zadostno količino vode. Spijemo lahko tudi zeleni čaj, ki bo s svojimi antioksidanti ugodno deloval na videz kože. Koži lahko privoščimo tudi nežen piling, ki ga lahko naredimo iz kavne usedline, medu in olivnega olja; ta domača maska kože ne bo le očistila, temveč jo bo tudi nahranila in navlažila. Koži privoščite tudi kapljico seruma in ustrezne vlažilne kreme.

Preberite tudi: Suha in občutljiva koža: Katere sestavine nam najbolj pomagajo

NAJNOVEJŠE