0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaZnebite se neprijetnega vonja iz pralnega stroja

Znebite se neprijetnega vonja iz pralnega stroja

MORDA VAS ZANIMA

Ste nenadoma začeli opažati, da imajo vaša oblačila nenavaden vonj in ne dišijo po mehčalcu, čeprav ste ga v zadnjem času dodajali že skoraj preveč? Če pogledate v boben pod gumijast obroč ali pa v predal za pralni prašek in mehčalec in tam vidite črne madeže, je skrajni čas da ukrepate. Ti črni madeži so glive, ki povzročajo pri ljudeh vrsto bolezni.

- Oglas -

Plesen se običajno pojavi ob visoki temperaturi in tako je kopalnica, kot topel in vlažen prostor, kot nalašč za to, da se glive brez težav širijo in se pojavljajo na najrazličnejših površinah.

Kako odstraniti umazanijo iz pralnega stroja ter oskrbeti, da bo vaše perilo spet dišeče?

Potrebujemo:

  • čistilo za čiščenje (lahko poiščete recept za univerzalno čistilo),
  • gobica,
  • rokavice,
  • 200 g sode bikarbone,
  • 2 dl alkoholnega kisa.
  1. Zaženite prazen pralni stroj na 90 stopinj ter dodajte kis(1dl) in sodo (100 g). Soda naj nadomesti prašek, kis pa dolijte v prostor za mehčalec. Kombinacija sode in kisa bo odstranila vso morebitno plesen v vašem pralnem stroju, zaradi katere vaša oblačila nimajo prijetnega vonja.
  2. Gumijasto tesnilo mora biti vedno čisto, saj se lahko za njim nabira plesen. Najbolje ga boste zdrgnili z uporabo vašega čistila in dodatkom sode (100 g) ter kisa (1dcl kisa=2dcl vode).
  3. Poskrbite, da bo boben vedno suh in ga po vsakem pranju osušite, saj imajo bakterije in plesen, najraje mokre in vlažne prostore.

Lahko si naredite tudi eko domači pralni prašek!

.

NAJNOVEJŠE