0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaIzdelajte svoje bombice za kopel

Izdelajte svoje bombice za kopel

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjem času so postale izjemno priljubljene in razširjene »bombice«, namenjene pripravi kopeli. Ne le da lahko z njimi pripravite sproščujočo kopel, ki bo sprostila vaše napete mišice in misli, ampak so bombice za kopel tudi zelo zabavne. Vsakdo namreč vsaj občasno potrebuje možnost, da prebudi razposajenega otroka v sebi, ki uživa v raznovrstnih vragolijah.

- Oglas -

Eksplozija barv, do katere pride ob uporabi bombic za kopel, pa je tudi prava paša za oči. Ker bombice, namenjene pripravi kopel, žal niso najbolj poceni – še posebej če izberete takšne, ki so izdelane iz kvalitetnih, karseda naravnih sestavin – je precej bolj smiselno, da si jih pripravite sami. Postopek ni zapleten, zato ni razloga, da ne bi poskusili!

Sestavine:

  • 180 gramov sode bikarbone,
  • 90 gramov citronske kisline,
  • 2 žlici soli,
  • 3 žlice kokosovega olja (segretega na sobno temperaturo),
  • žlica pesinega soka (uporabite lahko tudi sok vložene pese),
  • 4 kapljice eteričnega olja grenivke,
  • žlica vode.

Postopek:

V večjo skledo stresite sodo bikarbono, citronsko kislino in sol ter sestavine dobro premešajte. V manjši posodici zmešajte kokosovo olje, pesin sok in eterično olje grenivke. Mokre sestavine zelo počasi in nežno primešajte suhim. Tekstura mešanice mora biti na koncu rahlo drobljiva. Iz mešanice poskusite oblikovati kroglico. Če vam ne uspe, dodajte malce vode in poskusite ponovno. Kroglica mora biti kompaktna, vendar čim bolj suha. Oblikujete jo lahko tudi s pomočjo zajemalke za sladoled. Iz mase tako ustvarite kroglice oziroma bombice za kad želene velikosti, ki jih polagajte na peki papir. Pustite stati vsaj 12 ur, da se čim bolj posušijo. Ko si boste zaželeli sproščujoče kopeli, bombico enostavno spustite v toplo vodo in opazujte čarovnijo!

.

NAJNOVEJŠE