0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZnebite se nadležnih podočnjakov

Znebite se nadležnih podočnjakov

MORDA VAS ZANIMA

Če se borite z zabuhlostjo in s temnimi podočnjaki, ki  so krivi za to, da ste videti utrujeni in da vam krepko primanjkuje spanca tudi takrat, ko si ga pravzaprav privoščite dovolj, smo za vas pripravili nekaj naravnih rešitev in preventivnih nasvetov, ki lahko pripomorejo, da bo koža pod vašimi očmi bolj sveža.

- Oglas -

Domači pripravki

  • Hladni obkladki

Nad zabuhlost oči se lahko podate z uporabo hladnih obkladkov. Vsak dan za 20 minut na oči položite mokro krpo, a nikar ne polagajte ledenih obkladkov neposredno na občutljivo kožo.

  • Kumarice

Rezine kumaric lahko pripomorejo, da bo vaša koža videti bolj svetla. Ohladite jih v hladilniku vsaj pol ure preden jih narežete, potem pa rezine preprosto položite na oči.

- Oglas -
  • Vrečke pravega čaja

Tanini v čaju imajo diuretični učinek in pripomorejo k zmanjšanju zabuhlosti. Namočite dve vrečki čaja v topli vodi, potem pa jih ohladite v hladilniku.

  • Cvetna voda

Cvetna voda je polna antioksidantov in je čudovit tonik, ki blaži vnetja kože. Namočite dve vatirani paličici v cvetno vodo in zamrznite, preden ju uporabite.

Poskrbite za upočasnjeno staranje

Z leti se koža zaradi znižane tvorbe kolagena tanjša, zato so lahko zaradi tanjše kože bolj vidne žilice okoli oči. Tvorbo kolagena lahko pospešite predvsem tako, da jeste hrano bogato z vitaminom C in omega tri maščobnimi kislinami.

Poskrbite za zaščito pred soncem

Izpostavljenost ultravijoličnim žarkom pospeši procese staranja in v telesu povzroči večje izločanje melanina, ki je odgovoren za nastanek temnih lis in hiper pigmentacije kože. Če že imate vidne podočnjake, se zato raje izogibajte soncu in se zaščitite z UV zaščitnimi sončnimi očali.

- Oglas -

Vnesite dovolj železa v telo

Če temne kolobarje pod očmi spremlja tudi omotica, utrujenost in glavoboli, lahko gre za pomanjkanje železa. To lahko preprosto odpravite tako, da v telo vnesete dovolj železa, a preden se odločite za to, pri zdravniku nujno preverite, če vam resnično primanjkuje železa, saj lahko previsoka koncentracija železa v telesu pripelje do zastrupitve in  poškodb notranjih organov.

Zmanjšajte vnos soli

Če premalo pijete in hkrati zaužijete preveč soli lahko to pripelje do zadrževanja vode v telesu, počutite se napihnjeni in težki. To je lahko tudi razlog za zabuhlost in zatečenost pod očmi, zato poskusite zmanjšati vnos soli in poskrbite za ustrezno količino popite tekočine.

NAJNOVEJŠE