0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaZnebite se madežev dezodoranta na oblačilih s preprostimi triki

Znebite se madežev dezodoranta na oblačilih s preprostimi triki

MORDA VAS ZANIMA

Večina dezodorantov pušča madeže na oblačilih, če ne počakate dovolj dolgo, preden se oblečete. Vendar pa to še ne pomeni, da je oblačilo, na katerem se je pojavil madež, uničeno ali pa da morate kupovati drage odstranjevalce madežev. Mnogi kupljeni odstranjevalci madežev so zelo agresivni, zato ne odstranijo zgolj madeža, ampak povzročijo bledenje barv. Poleg tega pa niso najbolj prijazni do okolja. Namesto tega raje preizkusite naravne možnosti, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Tako boste poskrbeli tudi za dezinfekcijo in odstranili neprijeten vonj znoja, ki se včasih zažre v oblačila. Zelo pomembno pa je, da ukrepate čim prej. Torej takoj, ko opazite, da so se zaradi uporabe dezodoranta na oblačilu pojavili madeži, saj jih je takrat najlažje odstraniti.

- Oglas -

Sol in alkoholni kis

Zmešajte 150 gramov soli, 200 mililitrov alkoholnega kisa in 200 mililitrov vroče vode. Če želite, lahko mešanici dodate še približno 10 gramov naribanega trdega mila. V mešanico potopite kos oblačila, na katerem ste opazili madeže, in počakajte vsaj približno 3–4 ure. Nato operite oblačilo v pralnem stroju.

Soda bikarbona

Včasih je vse, kar potrebujete, da odstranite madež dezodoranta z oblačil, preprosta soda bikarbona, ki je zelo učinkovita tudi pri odstranjevanju neprijetnih vonjav. Sodi bikarboni dodajte čisto malo vode, da dobite gosto pasto. To pasto nato nanesite na problematična mesta na oblačilih. Počakajte eno uro. Če je madež še vedno viden, področje nežno skrtačite s čisto ščetko. Tudi v tem primeru oblačilo na koncu operite kot običajno, torej v pralnem stroju.

Aspirin

Aspirin ni uporaben le za lajšanje bolečin. Snovi, ki jih vsebuje, lahko med drugim pomagajo pri odstranjevanju madežev z oblačil. Potrebujete 4 tablete aspirina, ki jih raztopite v približno 60 mililitrih vroče vode. Mešanico prelijte v stekleničko z razpršilnikom in jo nato popršite po madežih. Po eni uri operite oblačilo kot običajno.

- Oglas -

Limonin sok

Še ena možnost, ki se jo splača preizkusiti, če želite odstraniti madeže, ki so posledica uporabe dezodoranta, pa je limonin sok. To metodo vam sicer priporočamo predvsem pri belih oblačilih. Zmešajte 500 mililitrov vode in približno 60 mililitrov limoninega soka. V mešanico potopite problematično oblačilo in pustite, da se odmaka približno 2 uri, preden ga operete.

Vse postopke lahko po potrebi še enkrat ponovite, če vam v prvem poskusu ni uspelo odstraniti celotnega madeža.

.

NAJNOVEJŠE