Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Dom & energijaNeprijeten vonj oblačil po pranju – kaj lahko naredite?

Neprijeten vonj oblačil po pranju – kaj lahko naredite?

MORDA VAS ZANIMA

Včasih imajo oblačila neprijeten vonj tudi po pranju v pralnem stroju. To velja še posebej za tista oblačila, ki ste jih nosili med telovadbo ali pa poleti, ko se močneje znojimo. Poleg tega pa je trdovraten in neprijeten vonj oblačil po pranju pogostejša težava pri oblačilih, izdelanih iz umetnih materialov. Eden izmed osnovnih ukrepov je tako ta, da poskušate kupovati čim več oblačil, izdelanih iz bombaža, še posebej če jih nameravate uporabljati med telesno aktivnostjo. Če pa bi želeli odstraniti neprijeten vonj iz oblačil, ki si jih že lastite, pa svetujemo, da upoštevate nasvete, predstavljene v nadaljevanju …

- Oglas -

Neprijeten vonj oblačil po pranju

Oblačila pred pranjem dobro presušite

Preznojenih oblačil ne smete nikoli stlačiti v koš za umazano perilo. Vlažno okolje je namreč idealno za nadaljnje razmnoževanje bakterij, ki povzročajo neprijetne vonjave in drugih mikroorganizmov, ki so lahko tudi kasneje vzrok za neprijeten vonj oblačil po pranju. Poskrbite torej za to, da bodo oblačila vedno povsem suha, preden jih pospravite v koš za pranje, razen če jih nameravate nemudoma oprati.

Pred pranjem obrnite oblačila

Pametna poteza je tudi, da oblačila, na katerih bi se lahko razvil trdovratnejši neprijeten vonj, pred pranjem obrnete. Tako bo notranja stran, ki se sicer neposredno dotika vašega telesa, bolj izpostavljena vodi in detergentu.

Predhodno namakanje v kisu ali v sodi bikarboni lahko pomaga izničiti neprijeten vonj oblačil po pranju

Za oblačila, s katerih je še posebej težko odstraniti neprijetne vonjave, priporočamo namakanje v kisu, preden jih operete. Pripravite mešanico iz kisa in hladne vode, in sicer v razmerju 1 : 3, v katero nato potopite problematična oblačila za 15–30 minut. Namesto kisa lahko uporabite tudi sodo bikarbono, ki je znana po tem, da odlično absorbira neprijetne vonjave in zagotavlja manj možnosti za neprijeten vonj oblačil po pranju.

Izogibajte se uporabi sušilnega stroja

- Oglas -

Kadar imajo oblačila tudi po pranju neprijeten vonj, lahko sušenje v sušilnem stroju situacijo še poslabša. Tako je precej bolje, da oblačila sušite na prostem, še posebej v poletnih mesecih, ko se posušijo izjemno hitro. Vonj oblačil bo na koncu zagotovo mnogo prijetnejši.

Zamrzovanje oblačil

Ideja je na prvi pogled precej nenavadna, vendar pa mnogi pravijo, da so se rešili neprijetnega vonja, ki so se ga navzela oblačila, s tem, da so jih pred pranjem v pralnem stroju preprosto zamrznili. Metoda naj bi bila sicer še posebej primerna za oblačila, izdelana iz džinsa.

Preberite tudi:

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×