Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaNeprijeten vonj oblačil po pranju – kaj lahko naredite?

Neprijeten vonj oblačil po pranju – kaj lahko naredite?

MORDA VAS ZANIMA

Včasih imajo oblačila neprijeten vonj tudi po pranju v pralnem stroju. To velja še posebej za tista oblačila, ki ste jih nosili med telovadbo ali pa poleti, ko se močneje znojimo. Poleg tega pa je trdovraten in neprijeten vonj oblačil po pranju pogostejša težava pri oblačilih, izdelanih iz umetnih materialov. Eden izmed osnovnih ukrepov je tako ta, da poskušate kupovati čim več oblačil, izdelanih iz bombaža, še posebej če jih nameravate uporabljati med telesno aktivnostjo. Če pa bi želeli odstraniti neprijeten vonj iz oblačil, ki si jih že lastite, pa svetujemo, da upoštevate nasvete, predstavljene v nadaljevanju …

- Oglas -

Neprijeten vonj oblačil po pranju

Oblačila pred pranjem dobro presušite

Preznojenih oblačil ne smete nikoli stlačiti v koš za umazano perilo. Vlažno okolje je namreč idealno za nadaljnje razmnoževanje bakterij, ki povzročajo neprijetne vonjave in drugih mikroorganizmov, ki so lahko tudi kasneje vzrok za neprijeten vonj oblačil po pranju. Poskrbite torej za to, da bodo oblačila vedno povsem suha, preden jih pospravite v koš za pranje, razen če jih nameravate nemudoma oprati.

Pred pranjem obrnite oblačila

Pametna poteza je tudi, da oblačila, na katerih bi se lahko razvil trdovratnejši neprijeten vonj, pred pranjem obrnete. Tako bo notranja stran, ki se sicer neposredno dotika vašega telesa, bolj izpostavljena vodi in detergentu.

Predhodno namakanje v kisu ali v sodi bikarboni lahko pomaga izničiti neprijeten vonj oblačil po pranju

Za oblačila, s katerih je še posebej težko odstraniti neprijetne vonjave, priporočamo namakanje v kisu, preden jih operete. Pripravite mešanico iz kisa in hladne vode, in sicer v razmerju 1 : 3, v katero nato potopite problematična oblačila za 15–30 minut. Namesto kisa lahko uporabite tudi sodo bikarbono, ki je znana po tem, da odlično absorbira neprijetne vonjave in zagotavlja manj možnosti za neprijeten vonj oblačil po pranju.

Izogibajte se uporabi sušilnega stroja

- Oglas -

Kadar imajo oblačila tudi po pranju neprijeten vonj, lahko sušenje v sušilnem stroju situacijo še poslabša. Tako je precej bolje, da oblačila sušite na prostem, še posebej v poletnih mesecih, ko se posušijo izjemno hitro. Vonj oblačil bo na koncu zagotovo mnogo prijetnejši.

Zamrzovanje oblačil

Ideja je na prvi pogled precej nenavadna, vendar pa mnogi pravijo, da so se rešili neprijetnega vonja, ki so se ga navzela oblačila, s tem, da so jih pred pranjem v pralnem stroju preprosto zamrznili. Metoda naj bi bila sicer še posebej primerna za oblačila, izdelana iz džinsa.

Preberite tudi:

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×