0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMočan vaginalni izcedek: 3 naravni pripravki za ublažitev težav

Močan vaginalni izcedek: 3 naravni pripravki za ublažitev težav

MORDA VAS ZANIMA

Vaginalni izcedek je pri ženskah povsem normalen pojav, saj gre za zaščito nožnice pred glivicami in drugimi škodljivimi mikroorganizmi, obenem pa preprečuje bolečine med spolnimi odnosi.

- Oglas -

Ali je moj vaginalni izcedek normalen ali ne?

Običajen vaginalni izcedek je prozoren ali rahlo bel/rumenkast in brez izrazitega vonja. Večja zaskrbljenost je potrebna, kadar je nožnica večino časa povsem suha. Vendar pa se po drugi strani pojavi težava tudi v primeru, da je vaginalni izcedek, včasih imenovan tudi beli tok, zelo močan, neobičajne barve in izrazitega vonja. V tem primeru je vsekakor dobro preveriti, ali ni morda prišlo do vnetja. Poleg tega pa obstajajo tudi različne naravne rešitve za zmanjšanje intenzivnosti in vonja nožničnega izcedka. Osnovi sta seveda redna higiena in urejena prehrana, obenem pa si lahko pomagate tudi z nekaterimi pripravki …

Vaginalni izcedek

Čaj iz grškega sena

Grško seno je že več stoletij znano po izjemno pozitivnih vplivih na naše zdravje. Še posebej priporočljivo je za ženske, saj uravnava raven hormonov v telesu in menstrualne cikle. Pomaga pa tudi v primeru, da je vaš beli tok zelo močan. Priporočamo uživanje čaja iz grškega sena. Najprej zmeljite približno 1 žlico (10 gramov) grškega sena. Nato zavrite 200 mililitrov vode, ki jo prelijte po zmletih semenih. Pokrijte in počakajte 15 minut, preden mešanico precedite in popijete tekočino. Čaj si pripravite dvakrat dnevno, 10 dni zapored, tekočino pa lahko uporabite tudi za izpiranje nožnice.

- Oglas -

Česen

Verjetno že veste, da je česen eden najmočnejših, če ne celo najmočnejši naravni antibiotik na svetu, uničuje pa lahko tudi glivice in viruse. Tako lahko med drugim pomaga tudi pri premočnem vaginalnem izcedku, ki ga spremlja neprijeten vonj. Če boste vsakodnevno uživali česen, bodo težave precej manj moteče. Iz česna si lahko pripravite tudi čaj. Najprej nasekljajte strok česna, ki ga nato prelijte z 200 mililitri vode. Počakajte 10 minut. Mešanico nato precedite. Če je mogoče, pijte česnov čaj na tešče, vsaj štirikrat tedensko, lahko pa tudi vsak dan.

Kurkuma

Zaradi kurkumina, ki ga vsebuje, je kurkuma ena najmočnejših protivnetnih začimb na svetu. Vsakodnevno pitje kurkuminega čaja vam lahko tako pomaga tudi pri težavah, povezanih z nožnico. V kozarec tople vode ali poljubnega rastlinskega mleka, na primer riževega ali ovsenega, vmešajte žličko kurkume. Dodajte še ščepec popra, da se bo absorbiralo čim več kurkumina. Po želji lahko napitku dodate še malce cimeta ali izbranega sladila. Pijte vsak dan, saj bo tako učinek najboljši.

.

NAJNOVEJŠE