0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaglavne uši: Znebite se jih s pomočjo jabolčnega kisa!

Naglavne uši: Znebite se jih s pomočjo jabolčnega kisa!

MORDA VAS ZANIMA

Z naglavnimi ušmi imajo običajno največ težav otroci. Ko eden izmed otrok v vrtcu ali v šoli dobi uši, se zdi, da jih imajo kar naenkrat vsi. Kako ukrepati? Ena izmed možnosti je uporaba jabolčnega kisa, ki ga lahko za še boljše rezultate kombinirate s sestavinami, kot so rožmarin, eterično olje čajevca, česen, kokosovo olje ipd.

- Oglas -

Jabolčni kis in nega las ko imamo naglavne uši

Mnogi sicer že uporabljajo kis pri negi las, na primer namesto balzama, saj poskrbi za izredno mehke in sijoče lase. Vendar večina ne ve, da je lahko jabolčni kis zelo uspešen tudi v boju z naglavnimi ušmi. Tako je pametno, da si shranite spodnje recepte, če bi se kdaj znašli v situaciji, ko bi jih potrebovali. Opozarjamo še na to, da morate vse mešanice, ki jih predstavljamo, pred uporabo zmešati z vodo, sicer lahko pretirano razdražijo vaše lasišče.

Rožmarinov kis

Pogosto uporabljena kombinacija v boju z naglavnimi ušmi je mešanica rožmarina in jabolčnega kisa. Zmešajte 200 mililitrov kisa in nekaj vejic svežega rožmarina. Mešanico zlijte v steklen kozarec, ki ga dobro zaprite. Nato počakajte vsaj mesec dni, preden začnete z uporabo. Dlje ko boste čakali, močnejša oziroma učinkovitejša bo mešanica.

- Oglas -

Naglavne uši in jabolčni kis

Jabolčni kis z eteričnim oljem čajevca

Zelo dobro rešitev za vse, ki se želite znebiti naglavnih uši – pri sebi ali pri svojih otrocih – je tudi  jabolčni kis, zmešan z eteričnim oljem čajevca, ki je znano po močnem protimikrobnem delovanju. Na vsakih 200 mililitrov jabolčnega kisa uporabite približno 10 kapljic eteričnega olja čajevca. Mešanico nato prelijte v stekleničko z razpršilnikom. Pred vsako uporabo dobro pretresite.

Kis, česen in evkaliptus

Ta mešanica ima sicer zelo močan vonj, vendar pa je obenem tudi zelo učinkovita pri odpravljanju naglavnih uši. Zmešajte 200 mililitrov jabolčnega kisa ter 3 stroke olupljenega in nasekljanega česna. Počakajte nekaj dni, preden mešanico precedite. Dodajte še 10 kapljic eteričnega olja evkaliptusa. Mešanica je zdaj pripravljena za uporabo.

Kokosovo olje in jabolčni kis

Še zadnja izmed možnosti za odpravo naglavnih uši, ki vam jih predstavljamo tokrat, pa je mešanica jabolčnega kisa in kokosovega olja. Kombinacija je izjemno učinkovita v boju z različnimi težavami z lasiščem. Potrebujete 200 mililitrov jabolčnega kisa in 100 mililitrov staljene kokosove maščobe. Z mešanico nežno zmasirajte lasišče in počakajte še nekaj minut, preden jo izperete.

- Oglas -

Preberite tudi: Jabolčni kis za prebavo, zdravje in hujšanje

.

NAJNOVEJŠE