0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaŽivljenjska energija in harmonija v spalnici

Življenjska energija in harmonija v spalnici

MORDA VAS ZANIMA

Spalnica … Prostor,  kjer preživimo velik del svojega življenja. Kjer si utrujeni od delovnega dne spočijemo in naberemo novih moči za naslednji začetek uspešnega dneva.
SpalnicaProstor intimnosti, kjer lahko v miru preberemo poglavje priljubljene knjige in si dovolimo sneti vse maske ter biti to, kar smo. Prostor, kjer na najbolj pristen način lahko pokažemo ljubezen do življenjskega partnerja. Prostor miru, počitka in kvalitetnega spanca.

- Oglas -

Vse to bi spalnica morala biti, pa velikokrat ni. Spremenimo jo v garderobo, obešalnico perila, delovno sobo…in se ne zavedamo, kako pomemben je ta prostor, saj nikjer drugje ne  preživimo toliko časa na enem mestu. Ne zavedamo se, da – ne glede na to, ali smo budni ali spimo, prostor in okolica deluje na nas, prav tako tudi mi na njo. In ni vseeno kakšen ta vpliv je.

Vastu je znanje o celostnem pristopu k oblikovanju prostora, gradnji ali nakupu hiše ter ureditvi in preureditvi celega stanovanja ali posameznih prostorov, tudi vrta in okolice.
Upošteva zakonitosti delovanja narave, ki jih enako dokazuje tudi sodobna fizika ter naše lastnosti, posebnosti in potrebe. Govori o tem, da smo sami odgovorni za kvaliteto življenja in da jo lahko močno izboljšamo tudi z pravilno ureditvijo doma. Pri tem si pomaga s pravilno orientacijo, smermi neba in 5 naravnimi elementi. Enako je pomemben tudi posameznik in njegove posebnosti.

V vsakem prostoru vladajo določene naravne zakonitosti, ki – četudi jih ne poznamo – bistveno vplivajo na nas, na naše počutje, zdravje in dejavnosti, ki jih opravljamo tam.
Prostor je živ in se s svojo energijo dotika naše, je v harmoniji z njo in jo podpira, ali pa tudi ne.

- Oglas -

Sama pri vsakem Vastu svetovanju veliko pozornost namenim ureditvi spalnice. Tako spalnice odraslih, kot tudi otrok.

Spalnica bi morala biti prostorna, morala bi dihati in biti zračna. Ne priporoča se postaviti v spalnico preveč težkih elementov, če pa so že, naj bodo omare pospravljene.  Poizkusite jih najprej pospraviti na ta način, da se ločite od oblek, ki so vam premajhne ali prevelike ali ki jih niste oblekli že vsaj leto dni. Ločevanje od starega je zelo pomembno, saj le tako naredimo prostor novemu.

Če je le možno, poizkusite središčni del prostora pustiti prost in odprt, saj se v tej središčni točki shranjuje energija in se od tu razpošilja po prostoru. V primeru manjše spalnice, ko ni možnosti za prost središčni del, je zelo pomembno, da se na drugačen način označi element prostora v njem. Eden izmed načinov je, da v prostor vnesete obliko romba (morda izrisanega na tleh, na stropu ali kot obliko preproge). To so korekcijski ukrepi, s katerimi si pomagamo takrat, ko večje spremembe v stanovanju niso možne in nam zelo lepo pomagajo povrniti ravnovesje v prostor.

Po splošnih naravnih zakonitostih je najprimernejše mesto za spalnico odraslih področje juga in jugozahoda, saj tu vlada element zemlje, ki nam pomaga zagotoviti miren in trden spanec. V primeru, da si zakonca ali mladi par želita imeti otroka ali so morda pri tem težave, bi bila zelo ugodna postavitev spalnice na vzhod, saj je to področje plodnosti, življenja, ustvarjanja.
Prav tako je vzhod tudi najprimernejša smer za otroke in tudi če spalnica otrok ni na vzhodu je zelo pomembno, da je vzhod tista smer v prostoru, ki je odprta, saj od tu prihaja znanje, vitalnost, energija in ustvarjalnost.

- Oglas -

Vendar so to zgolj splošne naravne zakonitosti, ki jih je potrebno povezati s tem, kar ustreza posamezniku. Najprimernejše individualno mesto za spalnico (ali katerikoli drugi prostor) pa dobimo s pomočjo natalne karte oziroma slike neba v trenutku našega rojstva.
Natalna karta je čudovita slika, ki nam da vplogled v naše posebnosti, naše danosti, v nas same, take kot resnično smo. Iz nje lahko izračunamo, katera je tista smer, ki nam individualno najbolj ustreza za spalnico in za položaj postelje znotraj nje, ki je prav tako zelo pomemben.

Spanje z glavo proti jugu je zelo ugodno, saj je jug področje tamasa, negibnosti in prinaša globok in miren spanec. Veliko manj se priporoča spati z glavo proti severu. To se lahko razloži tako s poznavanjem naravnih zakonitosti, kot tudi čisto fizikalno.
Iz severa k nam priteka magnetna sila in z vidika našega telesa je naš severni pol zgoraj, pri glavi.
Tako pride do odboja zemeljskega magnetnega polja z magnetnim poljem človeka kar vznemirja spanec.
A to so zgolj splošne zakonitosti. Obstajajo pa seveda posamezniki, ki jim glede na posebnosti ustreza spati z glavo proti severu, a ne vsem.

Prav tako je potrebno paziti pri spalnici na področju JV, ki je povezan z elementom ognja in spalnici na področju SZ, ki je povezan z elementom zraka. Če se spalnica nahaja na teh smereh in ni možnosti za zamenjavo moramo paziti, da postelja znotraj nje ni nameščena v JV ali SZ kot, saj bi to lahko povečalo element ognja na JV ali zraka na SZ.

A kaj narediti takrat, ko večjih sprememb v prostoru ni možno narediti, ko ni možno zamenjati prostorov ali spremeniti smeri postelje?

V tem primeru si pomagamo s korekcijskimi ukrepi. Z barvami, ki se jih individualno določi. Z oblikami elementov (kot smo že omenili obliko romba pri zakritem osrednjem delu prostora), s simboli, vzorci in materiali ter pravilno postavitvijo rastlin, slik in predmetov na posebne individualno izračunane točke.

Poznamo 8 pomembnih točk za vsakega posameznika v prostoru in zelo sta pomembni predvsem dve. Že s pravilno označitvijo teh dveh točk lahko močno izboljšamo energijo prostora in naše počutje v njem.

Oprema v spalnici naj bo topla, bolje lesena kot kovinska, barve pa se vedno izberejo popolnoma individualno, glede na naše posebnosti.
V spalnici niso priporočljiva ogledala. Če že imate ogledala v spalnici  jih namestite na S, SV ali V stran sobe tako, da se iz postelje ne vidite v njih.

Zelo pomembno je, da v vsaki spalnici označite področje miru. TO lahko narediti s skodelico vode, kakšno rožico, ali oltarčkom oziroma nečim, kar vam predstavlja mir. Urediti si to na SV ali še bolje na vašem individualno izračunanem SV – najpomembnejši točki v vsakem prostoru, ki se ji reče ISA Točka – točka, od kjer vi dobivate življenjsko energijo.

Naj postane spalnica vaše resnično zatočišče, kjer si z bivanjem v njej povrnete življenjsko energijo, zdravje, mir in harmonijo.

Tina Pipan, vastu in djotiš svetovalka
031 509130
www.eroja.si

.

NAJNOVEJŠE