0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaŽivila, ki preprečujejo nastanek ledvičnih kamnov

Živila, ki preprečujejo nastanek ledvičnih kamnov

MORDA VAS ZANIMA

Uspešnost naravnega zdravljenja ledvičnih kamnov je odvisna od različnih dejavnikov. Pri resnejših težavah je tako pogosto nujna zdravniška pomoč. Vendar pa lahko po drugi strani naredite marsikaj za to, da do tvorbe ledvičnih kamnov niti ne bo prišlo.

- Oglas -

Predstavljamo vam nekaj živil, ki se verjetno pogosto znajdejo tudi v vaši kuhinji ali pa imajo v njej celo stalno mesto in ki vam lahko pomagajo pri preprečevanju ledvičnih kamnov. Če obstaja v vašem primeru povečano tveganje za nastanek ledvičnih kamnov, je zagotovo priporočljivo, da pogosteje uživate živila, navedena v nadaljevanju.

ledvični kamni

Limona

Pomembna sestavina limone je citronska kislina, ki jo ledvice uporabljajo za preprečevanje nastajanja ledvičnih kamnov. Uživanje limon tako zmanjšuje tveganje za nastanek ledvičnih kamnov, pomaga pa lahko tudi pri njihovi razgradnji. Ker je za preprečevanje ledvičnih kamnov pomembno tudi uživanje zadostnih količin tekočine, se priporoča, da limonin sok dodate vodi in napitek pijete večkrat dnevno.

- Oglas -

Črna redkev

V črni redkvi lahko med drugim najdemo vitamina C in B1 ter minerale, kot so magnezij, železo in kalcij. Omenjene snovi so pomembne za hitrejše čiščenje ledvic, žolčnika in jeter. Črna redkev lahko prepreči nastajanje ledvičnih kamnov, pomembno vlogo pa ima tudi pri njihovem razgrajevanju in odstranjevanju iz telesa.

Za najboljši učinek vsako jutro na tešče zaužijte žlico soka črne redkve. Morda vam bo okus sprva nekoliko neprijeten, vendar se boste nanj hitro navadili. Če imate občutljiv želodec, lahko sok črne redkve zmešate s korenčkovim sokom. V primeru resnejših težav z želodcem pa se uživanje soka črne redkve odsvetuje.

Lubenica

Glavna sestavina lubenice je voda, zato je to sadje idealno za prečiščevanje ledvic. Pogostejše odvajanje vode lahko pomaga tudi pri preprečevanju ledvičnih kamnov. Za učinkovito prečiščevanje telesa je priporočljivo, da lubenico uživate vsaj 14 dni zaporedoma. To ne bo koristilo le ledvicam, ampak tudi drugim organom.

Olivno olje

Pri preprečevanju ledvičnih kamnov vam lahko pomaga tudi olivno olje. Zmešajte 3 žlice olivnega olja s sokom 2 limon. Dobro premešajte in popijte pol ure pred kosilom. Za še boljši učinek lahko namesto limone uporabite tudi tinkturo njivske preslice.

- Oglas -

Peteršilj

Peteršilj je odličen naravni diuretik, zato je tudi izvrstna preventiva, če želite preprečiti nastajanje ledvičnih kamnov. Potrebovali boste približno 10 vejic peteršilja, ki jih prelijte z litrom vode. Zavrite in potem segrevajte, dokler polovice vode ne izhlapi. Tako pripravljen peteršiljev čaj pijte večkrat dnevno.

.

NAJNOVEJŠE