0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroZemeljska astrološka znamenja (bik, devica & kozorog): najpomembnejše značilnosti

Zemeljska astrološka znamenja (bik, devica & kozorog): najpomembnejše značilnosti

MORDA VAS ZANIMA

Zemeljska astrološka znamenja, med katera uvrščamo bika, devico in kozoroga, veljajo za najbolj prizemljena, pragmatična, delovna in zanesljiva. Pripadniki teh astroloških znamenj se ne ukvarjajo s praznim govoričenjem. Verjamejo namreč, da štejejo dejanja. Ko se znajdejo pred izzivom, se ne sprašujejo, ali bodo zmogli, ampak začnejo nemudoma načrtovati korake, ki bodo potrebni za to, da premagajo specifično oviro oziroma dosežejo določen cilj. Iz vsake situacije poskušajo potegniti najboljše – in to jim običajno tudi uspe. Gre za osebe, ki vedno izpolnijo svoje obljube, zato se lahko nanje vedno zanesete. Biki, device in kozorogi so znani kot odlični prijatelji, ki jim lahko popolnoma zaupate.

- Oglas -

Premišljene, umirjene osebe, ki se s težavami spopadajo sistematično

Pripadniki zemeljskih astroloških znamenj niso impulzivni. Celo v najbolj dramatičnih situacijah znajo ohraniti mirno kri. To sicer ne pomeni, da so čustveno otopeli, ampak da se zavedajo, da težav ni mogoče rešiti s čustvenimi izbruhi. Na situacije poskušajo gledati karseda pragmatično in se težave lotiti sistematično, umirjeno. Osebe, rojene v znamenju bika, device ali kozoroga, so zato običajno zelo priljubljene tudi med sodelavci, saj se ne spuščajo v nepotrebne spore. Poleg tega se nalog, ki so jim zaupane, lotijo odgovorno, pri čemer znajo oceniti, kdaj morajo začeti, da bo delo končano do dogovorjenega roka.

Bolj kot soj žarometov jim ustrezajo (ključne) pozicije v ozadju

Zemeljska astrološka znamenja redko hlepijo po pozornosti. Zavedajo se namreč, da je uspeh projektov pogosto odvisen od tistih, ki so manj izpostavljeni. Blišč in slava jim tako ne pomenita praktično nič. Vendar jih kljub temu razveseli, ko nekdo opazi in pohvali njihov trud, obenem pa znajo tudi sami prepoznati in pohvaliti tiste, ki se običajno ne izpostavljajo sami. To je še razlog več, zakaj gre za ljudi, ki jih drugi zelo spoštujejo.

Biki – največji hedonisti med zemeljskimi znamenji

Pripadniki zemeljskih znamenj zaradi pragmatičnosti običajno ne veljajo za najbolj kreativne osebe. Kreativna žilica je najbolj izrazita pri bikih, ki so obenem nagnjeni k hedonizmu. Biki imajo radi čutne užitke, torej vse, kar ugaja njihovim čutom – od luksuznih parfumov do gurmanskih jedi, izbrane glasbe, mojstrskih umetnin in dragih oblačil iz prefinjenih materialov. Toda ker gre obenem za zelo delovne ljudi, njihov hedonizem ni povsem neobrzdan. Ko si privoščijo razvajanje, to naredijo premišljeno; čutni užitki so tako dozirani v majhnih odmerkih, ki ne ogrožajo njihovih dolgoročnih načrtov.

- Oglas -

Perfekcionizem – težava, ki je najbolj izrazita pri devicah

Vsa zemeljska znamenja so nagnjena k perfekcionizmu, vendar je ta nagnjenost posebno izrazita pri devicah. Potreba po tem, da je vse popolno, device pogosto ovira na poti do njihovih ciljev, saj gre za osebe, ki so nemalokrat pretirano samokritične, poleg tega pa ogromno časa in energije zapravijo za ukvarjanje z detajli, zato se težko osredotočijo na širšo sliko.

Ambicioznost – ena od najpogostejših lastnosti kozorogov

Podobno kot device in biki tudi kozorogi niso radi v središču pozornosti, vendar gre kljub temu za najbolj ambiciozno znamenje med vsemi zemeljskimi astrološkimi znamenji. Če se odločijo, da želijo doseči določen cilj, bodo kozorogi naredili vse za to, da ta cilj tudi dosežejo. Pri tem običajno ne gre za poskus, da bi se dokazali pred drugimi; za kozoroge je pomembno predvsem to, da sebi dokažejo, da zmorejo. Pri tem lahko zapadejo v deloholizem ter popolnoma zanemarijo svoje zdravje in druga področja v svojem življenju. Osebe, rojene v znamenju kozoroga, morajo zato zelo paziti, da v življenju najdejo zdravo ravnovesje.

.

NAJNOVEJŠE