0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZeliščni čaji, ki so izvrstni za čiščenje črevesja

Zeliščni čaji, ki so izvrstni za čiščenje črevesja

MORDA VAS ZANIMA

Po praznikih naš prebavni sistem pogosto potrebuje malce pomoči, da se povrne v normalno stanje. Še posebej obremenjeno je lahko črevesje. Obstaja kar precej naravnih metod, s pomočjo katerih lahko pospešite čiščenje oziroma razstrupljanje črevesja, kar bo imelo tudi pozitiven vpliv na vaš imunski sistem. Prav naša črevesna mikroflora ima namreč ogromen vpliv na to, kako močna je obramba našega telesa pred potencialno škodljivimi tujki.

- Oglas -

Med naravnimi metodami za čiščenje črevesja je zagotovo ena najpreprostejših ta, da si pomagate z zeliščnimi čaji. Seveda pa ni vseeno, kateri čaj izberete. Predstavljamo vam nekaj najboljših možnosti. S pomočjo zeliščnih čajev, naštetih v nadaljevanju, bo odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa precej hitrejše – in to brez nezaželenih stranskih simptomov!

Čaj

Čaj iz origana

Večina ob misli na origano najprej pomisli na pico oziroma italijansko kuhinjo. Vendar pa je lahko uporaba origana v prehrani precej bolj raznolika. Ena izmed manj znanih možnosti je čaj, pripravljen iz te tipične mediteranske začimbe. Še posebej priporočljivo je pitje čaja iz origana po obrokih, saj napitek poskrbi za boljšo prebavo in odpravo morebitnih prebavnih težav. Obenem je čaj tudi odličen vir antioksidantov in snovi, ki delujejo protibakterijsko. Za vsako skodelico vode (2,5 decilitra) uporabite približno 1 žličko posušenega origana. Vodo najprej zavrite, nato pa vanjo stresite origano. Počakajte še približno minuto, nato pa mešanico odstavite s štedilnika in jo po nekaj minutah precedite.

- Oglas -

Koriandrov čaj

Tudi koriandrov čaj bo zelo dobro del vašemu prebavnemu sistemu. Poskrbel bo za hitrejše prečiščevanje po prazničnih pojedinah, obenem pa lahko pomaga pri odpravi različnih prebavnih težav – med drugim tudi pri težavah s prekomernim kopičenjem plinov v prebavilih. Še učinkovitejša je lahko kombinacije koriandra, janeža in kumine – mešanica, ki jo je mogoče kupiti v večini trgovini (običajno v obliki otroških čajev oz. čajev za dojenčke), vendar pa je še bolje, če sestavine zmešate kar sami. Če boste uporabili samo koriander, priporočamo žličko do dve na skodelico vode. Koriander stresite v vrelo vodo, nato pa kuhajte še 5 minut. Odstavite, počakajte dodatne 3 minute, nato pa čaj precedite in popijte.

Timijanov čaj

Še ena začimba oziroma zelišče, ki ga običajno ne povezujemo s čaji, je timijan. Podobno kot iz origana je mogoče tudi iz timijana pripraviti izjemno zdravilen napitek, ki bo med drugim dobro del tudi vašemu prebavnemu sistemu. Kot nalašč za razstrupljanje črevesja po praznikih, torej. Timijan lahko pomaga celo pri preprečevanju razvoja parazitov, zelo učinkovit pa je tudi pri odpravi prekomernih vetrov. Še eden izmed številnih razlogov, zaradi katerih je smiselno uživati timijanov čaj, pa je, da si lahko obetate tudi močan protivnetni učinek. Razmerje med sestavinami je podobno kot pri drugih vrstah zeliščnih čajev (1 žlička timijana na 2,5 dl vode). Ko voda zavre, dodajte timijan in kuhajte še 5 minut. Odstavite, počakajte nadaljnjih 5 minut, nato pa timijanov čaj precedite. Timijanov čaj ne pomaga le pri čiščenju črevesja in izboljševanju prebave, ampak ima pozitiven vpliv tudi na dihala, zato gre za zares odličen »januarski napitek«.

.

NAJNOVEJŠE