0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZeliščna mazila za domačo nego kože

Zeliščna mazila za domačo nego kože

MORDA VAS ZANIMA

Zdravilne rastline lahko uporabljamo tudi v obliki mazil za najrazličnejše težave pri težavah s kožo in tudi podkožja. Zdravilne sestavine prodrejo v kožo in tako v kri, v krvni obtok in od tam učinkujejo na organe. Zeliščna mazila si lahko pripravimo tudi sami, potrebujemo le ustrezno mastno podlago, najbolje če uporabimo kar čisti vazelin, čebelji vosek ali kokosovo olje. Preberite si nekaj receptov za mazila.

- Oglas -

Domača zeliščna mazila

Mazilo iz šentjanževke

Šentjanževkino olje vmešamo v poljubno mazilo. To mazilo potem uporabljamo pri poškodbah kože, raznih udarninah in bolečih ranah. Lajša tudi lažje opekline.

Ognjičevo mazilo

Ognjičeve liste (1/4 skodelice) namakamo v olivnem olju (1/2 skodelice) 3 ure ter ga potem počasi precedimo čez gazo. Olje segrevamo na nizki temperaturi ter dodamo čebelji vosek (1/8 skodelice).

- Oglas -

Kamiličino mazilo

V posodi segrejemo skodelico kokosovega olja, ki ne sme zavreti. Dodamo pol skodelice kamilic in še malo mešamo. Potem posodo odstranimo in jo pokrito pustimo v hladnem prostoru čez noč. Naslednji dan zmes še enkrat zavremo in jo precedimo čez gazo v kozarec. Mazilo ščiti in obnavlja kožo.

Mazilo iz hmelja

Hmeljeve storžke zdrobimo v prah in vmešamo v mazilo. Pravijo, da preprečuje izpadanje las in pospešuje njihovo rast, če si vsak dan z njim namažemo lasišče.

.

NAJNOVEJŠE