0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZelenjavni sok z ingverjem in limeto

Zelenjavni sok z ingverjem in limeto

MORDA VAS ZANIMA

Če imate na vrtu še kakšno kumaro ali bučko, pripravite osvežilen sok z ingverjem in limeto.

- Oglas -

Sestavine

  • 1 kumara ali bučka
  • 1 rezina gomoljne ali steblo sveže zelene
  • ½ limete
  • za lešnik velik košček korenine ingverja
  • (po želji dodamo košček sadja)

ingverjev sok smoothie

 

- Oglas -

Priprava

  1. Kumaro in limeto olupimo in ju narežemo. Odrežemo rezino gomoljne zelene in za lešnik velik košček ingverja ter ju očistimo. Namesto gomoljne lahko uporabimo tudi svežo. Vse skupaj sočimo v sokovniku.
  2. Sok si privoščimo zjutraj, na tešče pred zajtrkom. Telo bomo tako oskrbeli s pomembnimi minerali in vitamini.
  3. Če smo navajeni sladkih okusov, lahko soku dodamo košček sadja, ki ga imamo na razpolago. Sočimo lahko skoraj vse sadje, z izjemo banane, ki je preveč kašasta in je bolj primerna za smoothije.

 

Ingver in limeta blažita prehladna obolenja

Zelena vsebuje provitamin A, vitamine B, C in E, alkaloid apiin ter minerale, med katerimi je največ kalija, natrija, magnezija, fosforja in kalcija. Ima značilen okus, ki ji ga dajejo eterična olja.

Kumaro sestavlja kar 97 odstotkov vode, vsebuje pa tudi kalij in vitamin C.

Ingver poznamo predvsem kot začimbo in dišavnico, a ima tudi zdravilno moč. Znano je, da pomaga pri preganjanju prehladov in gripe ter ublaži slabost in bruhanje pri potovalni bolezni in nosečnicah. Z njim lahko blažimo tudi želodčne težave kot so slabost, vetrovi in kolike.
Limeta vsebujejo veliko vitamina C ter kalij, kalcij in fosfor. V njenem soku je kar 6 do 7 odstotkov citronske kisline, ki blaži prehladna obolenja, in dosti vitamina C. Uporabljamo jo podobno kot limono, a daje jedem bolj aromatični okus.

.

NAJNOVEJŠE