Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Dom & energijaZeleni akumulatorji?

Zeleni akumulatorji?

MORDA VAS ZANIMA

Lažji, okolju prijazni, cenejši in dolgotrajnejši akumulator. Le kdo si ne bi želel tega? Prav takega razvijajo raziskovalci z michiganske tehnične fakultete. Gre za novo vrsto naprave za shranjevanje električne energije, ki je pol kondenzator, pol akumulator, nekakšna nova različica asimetričnega kondenzatorja.

- Oglas -

Akumulator

Kondenzator je naprava, ki fizično shranjuje električno energijo in ima pred akumulatorjem nekaj prednosti: je lažji in ga je možno skoraj neomejeno ter hitro ponovno polniti ali izprazniti. Ustvarja zelo malo toplote, kar je za elektronsko napravo pomembno. Žal pa lahko izkoristi le polovico shranjenega naboja.
Akumulator shranjuje električno energijo kemijsko, jo dlje časa sprošča ob enakomerni napetosti ter običajno skladišči več električne energije kot kondenzator. Njegova slabost je velika teža, dolgotrajno polnjenje in krajša življenjska doba.

Novi asimetrični kondenzator združuje najboljše lastnosti obeh, namesto običajnega niklja, ki je sestavni del akumulatorjevih elektrod, pa uporablja novi material – ogljikovo peno. Ta je cenejša in lažja od niklja, ima kar 72-odstotno poroznost. Ogljikova pena služi kot ogrodje, votle prostore pa zapolnjuje nikljev oksihidroksid.

Raziskovalci so za zdaj izračunali, da bi bilo novi asimetrični kondenzator mogoče napolniti več kot 127.000-krat. Zaradi svoje lahkosti bo najverjetneje nadvse primerna opcija za ročna električna orodja in elektronske naprave, potencialna tržna niša pa bi bila lahko tudi hibridna električna vozila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×