Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaZdravilne lastnosti jabolčnega kisa

Zdravilne lastnosti jabolčnega kisa

MORDA VAS ZANIMA

Zrel jabolčni kis prepoznamo po prijetnem okusu in aromi. Vsebuje več za zdravje pomembnih snovi kot pa druge vrste kisa. Zelo pomemben je kot začimba, hkrati med drugim tudi krepi imunski sistem ter pomaga premagovati številne težave, povezane s hitrim načinom življenja (skrbi za boljše razpoloženje, pomaga pri preutrujenosti, preprečuje prehitro staranje …).

- Oglas -

V jabolčnem kisu najdemo minerale, mikroelemente, vitamine in pektin ter nekaj snovi, ki nastanejo pri ocetinskem vrenju – gre predvsem za ocetno kislino, vitamine in encime, ki nastanejo pri presnavljanju ocetnokislinskih bakterij. V njem najdemo kalij, natrij, kalcij, magnezij, fosfor, klor, fluor, žveplo, silicij, železo in baker ter vitamine A, B1, B2, B6, C, E in P (rutin).

Jabolčni kis

Jabolčni kis preprečuje ustni zadah.
Nekateri ljudje si z mešanico vode in jabolčnega kisa spirajo usta, saj je to odlična pomoč proti neprijetnemu zadahu.

Jabolčni kis pospešuje prebavo.
Če načrtujete obrok, za katerega veste, da ga vaše telo ne bo najbolje prebavilo, potem vam svetujemo, da približno pol ure pred obrokom popijete kozarec vode z žličko jabolčnega kisa in medu.

- Oglas -

Pomoč pri kolcanju.
Glede kolcanja smo že vsi slišali različne nasvete – nekateri priporočajo arašidovo maslo, drugi pravijo, da moramo zadržati dih, tretji svetujejo, da na hitro popijemo kozarec vode, četrti pravijo, da kolcanje mine, če nas nekdo pošteno prestraši … Seznam nasvetov se tu zagotovo ne zaključi. Eden od mnogih nasvetov vključuje tudi jabolčni kis. Če kolcate, na dušek popijte žlico kisa. Je pomagalo?

Boleče žrelo? Poskusite z jabolčnim kisom.
Tudi za težave z bolečim žrelom obstaja veliko naravnih pripravkov in jabolčni kis je ena od njih. Takoj ko začutite dražeč občutek v žrelu, četrt skodelice jabolčnega kisa zmešajte z vodo in grgrajte vsako uro ali pa v vroči vodi zmešajte jušno žlico jabolčnega kisa in malo medu ter popijte.

Pomoč pri revmatičnih obolenjih.
Jabolčni kis nanesimo na mesto, boleče zaradi artritisa, ovijmo s krpo in pustimo delovati čez noč – bolečina bo popustila.

Izboljša videz kože.
Številni ljudje imajo različne težave s kožo – od luskavice in ekcemov do suhe kože in različnih izpuščajev ter drugih nepravilnosti. Na prizadeta področja tako večkrat na dan nanesite nekaj jabolčnega kisa, ki bo zmanjšal vnetje in izboljšal simptome.

Jabolčni kis znižuje raven glukoze v krvi.
Številne raziskave so pokazale, da je jabolčni kis v veliko pomoč pri obvladovanju sladkorne bolezni, saj znižuje vrednost glukoze v krvi. Raziskava iz leta 2007 je na primer pokazala, da se je pri ljudeh s sladkorno boleznijo tipa 2, ki so vsak večer pred spanjem zaužili dve jušni žlici jabolčnega kisa, raven glukoze v krvi znižala za štiri do šest odstotkov.

Jabolčni kis znižuje holesterol in povišan krvni tlak.
Izsledki raziskav kažejo, da uživanje jabolčnega kisa pozitivno vpliva tudi na zniževanje povišanega holesterola in krvnega tlaka. Kot pravi stroka, so prvi izsledki sicer zelo obetavni, ampak bo treba za bolj zanesljive rezultate raziskovati naprej.

Z jabolčnim kisom tudi nad odvečne kilograme.
Jabolčni kis je že dolgo poznan tudi kot učinkovita pomoč pri izgubi odvečnih kilogramov. Čeprav tega do zdaj ni eksplicitno dokazala še nobena raziskava, pa številni ljudje pravijo, da jabolčni kis resnično deluje. Strokovnjaki z ameriške klinike Mayo opozarjajo, da navkljub vsemu tudi pri izgubi odvečnih kilogramov ni čudežev: poskrbeti moramo za ustrezno prehrano in dovolj gibanja.

- Oglas -

S klinike Mayo pa prihaja še eno opozorilo: Majhne količine jabolčnega kisa ne predstavljajo nobenega tveganja, uživanje večjih količin pa je že lahko problematično. Če pretiravamo z uživanjem jabolčnega kisa, ta lahko načne zobno sklenino, zmanjšuje kostno gostoto, znižuje raven kalija v telesu, lahko pa vpliva tudi na delovanje nekaterih zdravil. Tako kot pri vseh stvareh, tudi pri uživanju jabolčnega kisa ohranite zmernost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×