0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroZdrava prehrana po meri vašega astrološkega znamenja

Zdrava prehrana po meri vašega astrološkega znamenja

MORDA VAS ZANIMA

Večina ljudi se sprašuje, kako jesti bolj zdravo, ne da bi to zahtevalo prevelik napor. Ste med njimi tudi sami? Upoštevajte specifike svojega astrološkega znamenja in vaš jedilnik bo že kmalu precej bolj zdrav, pri tem pa ne boste imeli občutka pretiranega odrekanja.

- Oglas -

Oven

Štetje kalorij in upoštevanje zelo strogih pravil ni za vas, saj ste zelo neodvisna oseba, ki težko sledi tujim pravilom. Napišite seznam svojih najljubših vrst sadja in zelenjave. Ta živila si lahko privoščite v neomejenih količinah, pri drugih sestavinah obroka pa poskušajte biti zmerni. Tako boste najverjetneje spontano zmanjšali kalorični vnos in v telo vnesli precej več koristnih snovi kot običajno.

Bik

Obožujete ekstravagantne jedi, polne sestavin z zelo bogatim okusom, saj je to v skladu z vašo hedonistično naravo. Žal pa so tovrstne jedi pogosto zelo kalorične oziroma polne praznih kalorij. Poskušajte najti ustrezne alternative. Običajni čokoladni puding lahko na primer zamenjate s čokoladnim musom, pripravljenim iz avokada in presne čokolade. Tako dobite sladico, ki ni samo polnega okusa, ampak tudi zdrava.

Dvojčka

Ker ste vedno v pogonu, vam običajno zmanjka časa za pripravo zdravih obrokov. Svetujemo vam, da si obroke in prigrizke pripravljate vnaprej, na primer ob nedeljah. Tako boste imeli vedno pri roki zdravo možnost.

- Oglas -

Rak

Dom in družina vam pomenita največ. Idealna hrana za vas so tako jedi na žlico (enolončnice, kari ipd.). Tovrstna hrana poboža vašo dušo, obenem pa je zelo zdrava (če pri pripravi ne boste pretiravali z nezdravimi maščobami in drugimi potencialno problematičnimi sestavinami).

Lev

Pristop »vse ali nič« ni najprimernejši za vas. Če se boste odpovedali svojim najljubšim »pregreham«, se boste zelo hitro zlomili. Pomembno je, da si občasno dovolite uživanje v jedeh, ki morda niso najbolj zdrave za vas, saj boste lahko tako dolgoročno ohranili precej bolj zdrave prehranjevalne navade.

Devica

Če je mogoče, poskušajte vsaj del hrane pridelati sami. Tovrstna povezava s hrano vam bo pomagala do bolj zdravih prehranjevalnih navad; ker boste vedeli, koliko truda je bilo vloženega v pridelavo določenega živila, boste v njem uživali precej bolj, kot bi sicer.

Tehtnica

Rek, da jemo tudi z očmi, velja še posebej za tehtnice, ki spadate med največje estete med vsemi astrološkimi znamenji. Poskrbite, da bodo zdrave jedi vizualno čim bolj vabljive. To bo namreč vplivalo tudi na vaše zaznavanje okusov.

- Oglas -

Škorpijon

Če boste zdravo prehranjevanje dojemali kot izziv, boste precej bolj motivirani, saj ste zelo tekmovalna oseba. Določite nekaj osnovnih ciljev, nato pa pripravite tabelo in vanjo vpisujte, ali ste upoštevali določeno pravilo ali ne.

Strelec

Potovanja so vaša velika strast, kar je smiselno upoštevati tudi pri oblikovanju jedilnika. Poiščite zdrave jedi z različnih koncev sveta (vsak teden lahko na primere preizkusite nov recept). Zdravo prehranjevanje bo tako čisti užitek. Po drugi strani pa bi imeli precej več težav, če bi se omejili samo na lokalno kulinariko oziroma na znane recepte.

Kozorog

Potrebujete zelo jasen načrt prehranjevanja s strogo določenimi smernicami. Če je mogoče, vam priporočamo, da najamete nutricionista, ki vam bo pomagal oblikovati načrt, usklajen z vašimi specifičnimi potrebami. Investicija se bo bogato obrestovala.

Vodnar

Pomembno je, da prisluhnete potrebam svojega telesa. Če boste prestrogi do sebe, je prenajedanje neizogibno. Ne ignorirajte lakote, ker ne želite preseči arbitrarno določenega kaloričnega vnosa. Namesto da razmišljate, kaj odvzeti, se osredotočite na to, kaj dodati, da bo vaš jedilnik bolj zdrav.

Ribi

Žejo pogosto zamenjujete za lakoto. Tako je zelo pomembno, da popijete veliko tekočine in da pogosteje uživate živila, ki so naravno bogata z vodo (kumare, lubenice itn.). Nenadni napadi »lakote« bodo tako precej redkejši.

Preberite tudi: To so najboljši kuharji med astrološkimi znamenji

 

.

NAJNOVEJŠE