0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliMačje mijavkanje policijo pripeljalo do pogrešane 83-letnice

Mačje mijavkanje policijo pripeljalo do pogrešane 83-letnice

MORDA VAS ZANIMA

Vedno je prijetno imeti ob sebi zvestega ljubljenčka. Živali imajo odlične instinkte in veliko primerov po svetu dokazuje, da vam lahko pomagajo, če se znajdete v izrednih razmerah.

- Oglas -

Takšna je tudi zgodba mačka, ki je zaslužen za rešitev življenja svoje 83-letne lastnice, potem ko je padla v grapo. Kljub temu, da mačke ne veljajo za tako zveste ljubljenčke kot psi in so pogosto precej samosvoje, takšni primeri dokazujejo, da so navezane na svoje lastnike in so tudi zelo inteligentne.

Tako je v mesecu avgustu policija Bodmina v Angliji prejela prijavo pogrešane starejše gospe in stekla je iskalna akcija. Vendar iskanje ni trajalo dolgo, saj jih je do pogrešane pripeljal precej nenavaden vir.

Domačinka naj bi slišala mačko, ki je neprestano mijavkala na vogalu velikega koruznega polja. Kmalu je sosed ugotovil, da mačka po imenu Piran pripada pogrešani gospe – in jo je skušala opozoriti, kje se le-ta nahaja.

- Oglas -

Izkazalo se je, da je 83-letnica padla globoko luknjo pod nasipom blizu polja, ki se nahaja poleg njenega doma.

“Starejša ženska je padla približno 20 metrov po zelo strmem nasipu z neverjetno težkim dostopom in strmim terenom,” je zapisala policija Bodmina.

Ko so pogrešano žensko končno našli, sta policija ter gasilska in reševalna služba hitro priskočila na pomoč.

Ko so jo dvignili iz grape, so odpeljali v bolnišnico. Po poročanju je bila v stabilnem stanju in “dobre volje”, brez večjih poškodb. V bolnišnici je sicer ostala na opazovanju.

- Oglas -

“Velika zahvala gre vsem reševalnim službam, ki so sodelovale, in mačku Piranu,” je za BBC povedal sosed. “Izid bi lahko bil veliko slabši.”

Medtem, ko so reševalci gospo uspešno potegnili iz grape, si tudi maček Piran zasluži veliko zaslugo, da je lastnici rešil življenje. Glede na starost ženske in to, da je reševalci niso opazili, si je zlahka predstavljati, kako bi stvari šle v napačno smer, če mačka ne bi bila tako glasna.

.

NAJNOVEJŠE