Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaZbijanje vročine pri otroku

Zbijanje vročine pri otroku

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas viroz, zato le previdno z otroci. Pozorni bodite na njegovo okolico, na otroke v vrtcu, kaj je, koliko pije ter kako ga oblačite. Če pa pride do vročine, si lahko pomagate na naraven način. Kako?

- Oglas -

Pri virusnih okužbah lahko visoko temperaturo zbijamo ali z lekarniškimi pripravki (svečke, sirupi) ali pa si pomagamo na bolj naravne načine. Predlagamo, da otrok leži v postelji in počiva. Obračajte odejo, da otrok ne zakuha.

Zbijanje vročine pri otroku

Zelo pomembno je, da otrok pije dovolj tekočine, saj ga le-ta čisti strupov. Naj veliko urinira in odvaja blato. V primeru, da zgublja tekočino s pomočjo potenja, mu redno menjajte obleke, saj se ne sme zadrževati v preznojeni pižami.

Pri virozah pomaga čaj iz kamilic, lipe in materine dušice. Vse to pomirja, uničuje bakterije in odvaja iz telesa vodo. Uživa naj veliko vitamina C, sadje, zelenjavo.

- Oglas -

Pomagajo pa tudi obkladki. Privoščite mu hladne obkladke na meča, podlahti, pod pazduho. Mokro brisačo hitro zamenjamo, da u ne škodujemo.

To pa ni edini možen obkladek. Naredite mu kisove obkladke. V mlačno vodo dodajte kis in mu v brisačo zavijte stopala (to pomaga tudi pri izvinu gležnja). Babice so včasih otrokom dajale v nogavice kolobarje surovega krompirja, saj naj bi potegnil ven vročino. Pustimo okoli 20 minut.

Če ga pečejo oči, mu dajte na njih vato pomočeno v mlačno vodo ali košček kumare.

Virozo lahko prebolimo le v ležečem stanju, zato sta spanje in počitek na prvem mestu.

Preberite si tudi, kako pogasimo požar v telesu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×