0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZbijanje vročine pri otroku

Zbijanje vročine pri otroku

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas viroz, zato le previdno z otroci. Pozorni bodite na njegovo okolico, na otroke v vrtcu, kaj je, koliko pije ter kako ga oblačite. Če pa pride do vročine, si lahko pomagate na naraven način. Kako?

- Oglas -

Pri virusnih okužbah lahko visoko temperaturo zbijamo ali z lekarniškimi pripravki (svečke, sirupi) ali pa si pomagamo na bolj naravne načine. Predlagamo, da otrok leži v postelji in počiva. Obračajte odejo, da otrok ne zakuha.

Zelo pomembno je, da otrok pije dovolj tekočine, saj ga le-ta čisti strupov. Naj veliko urinira in odvaja blato. V primeru, da zgublja tekočino s pomočjo potenja, mu redno menjajte obleke, saj se ne sme zadrževati v preznojeni pižami.

Pri virozah pomaga čaj iz kamilic, lipe in materine dušice. Vse to pomirja, uničuje bakterije in odvaja iz telesa vodo. Uživa naj veliko vitamina C, sadje, zelenjavo.

Pomagajo pa tudi obkladki. Privoščite mu hladne obkladke na meča, podlahti, pod pazduho. Mokro brisačo hitro zamenjamo, da u ne škodujemo.

- Oglas -

To pa ni edini možen obkladek. Naredite mu kisove obkladke. V mlačno vodo dodajte kis in mu v brisačo zavijte stopala (to pomaga tudi pri izvinu gležnja). Babice so včasih otrokom dajale v nogavice kolobarje surovega krompirja, saj naj bi potegnil ven vročino. Pustimo okoli 20 minut.

Če ga pečejo oči, mu dajte na njih vato pomočeno v mlačno vodo ali košček kumare.

Virozo lahko prebolimo le v ležečem stanju, zato sta spanje in počitek na prvem mestu.

Preberite si tudi, kako pogasimo požar v telesu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×