0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZbijanje vročine pri otroku

Zbijanje vročine pri otroku

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas viroz, zato le previdno z otroci. Pozorni bodite na njegovo okolico, na otroke v vrtcu, kaj je, koliko pije ter kako ga oblačite. Če pa pride do vročine, si lahko pomagate na naraven način. Kako?

- Oglas -

Pri virusnih okužbah lahko visoko temperaturo zbijamo ali z lekarniškimi pripravki (svečke, sirupi) ali pa si pomagamo na bolj naravne načine. Predlagamo, da otrok leži v postelji in počiva. Obračajte odejo, da otrok ne zakuha.

Zelo pomembno je, da otrok pije dovolj tekočine, saj ga le-ta čisti strupov. Naj veliko urinira in odvaja blato. V primeru, da zgublja tekočino s pomočjo potenja, mu redno menjajte obleke, saj se ne sme zadrževati v preznojeni pižami.

Pri virozah pomaga čaj iz kamilic, lipe in materine dušice. Vse to pomirja, uničuje bakterije in odvaja iz telesa vodo. Uživa naj veliko vitamina C, sadje, zelenjavo.

- Oglas -

Pomagajo pa tudi obkladki. Privoščite mu hladne obkladke na meča, podlahti, pod pazduho. Mokro brisačo hitro zamenjamo, da u ne škodujemo.

To pa ni edini možen obkladek. Naredite mu kisove obkladke. V mlačno vodo dodajte kis in mu v brisačo zavijte stopala (to pomaga tudi pri izvinu gležnja). Babice so včasih otrokom dajale v nogavice kolobarje surovega krompirja, saj naj bi potegnil ven vročino. Pustimo okoli 20 minut.

Če ga pečejo oči, mu dajte na njih vato pomočeno v mlačno vodo ali košček kumare.

Virozo lahko prebolimo le v ležečem stanju, zato sta spanje in počitek na prvem mestu.

- Oglas -

Preberite si tudi, kako pogasimo požar v telesu.

.

NAJNOVEJŠE