DomovZdravje & prehranaVelika noč: Orehova potica brez moke in sladkorja

Velika noč: Orehova potica brez moke in sladkorja

Pred nekaj dnevi smo objavili članek, v katerem smo opisali postopek priprave sirove potice brez sladkorja in moke, danes pa se bomo posvetili ljubiteljem orehove potice. Priprava je enostavna, potica pa je naravnost čudovita.

- Oglas -

V primeru, da ste ravno začeli z dieto in se bojite prihajajočih praznikov, si lahko ta trenutek oddahnete. Za vas smo pripravili dietno potico. Razlike v okusu z običajno potico skorajda ni, je pa veliko bolj zdrava. Pa poglejmo recept.

Potica brez moke in sladkorja

Sestavine za testo:

  • 500 gramov rikote ali sirnega namaza,
  • 1 rumenjak,
  • 150 gramov masla (lahko tudi kokosovega),
  • 400 gramov mandljeve moke ali mletih mandljev.

Sestavine za nadev:

  • 500 gramov mletih orehov,
  • nekaj žlic medu,
  • 100 gramov masla,
  • 2 decilitra mleka,
  • pol decilitra ruma,
  • vanilijev ekstrat,
  • sok ožete limone.
- Oglas -

Testo naredimo tako, da zamešamo vse sestavine. Pri tem si pomagamo z mešalnikom. Testo mora biti gnetljivo, ne preveč mokro. Naj počiva nekaj časa na hladnem, da se masa poenoti.

Mletim orehom dodamo med in vroče mleko. Dodamo rum, vaniljo in limono. Zmešamo v enotno maso. Ohladimo.

Maso za testo razvaljamo na enem velikem kosu peki papirja. Če se prijema, dodajte malo mandljeve moke. Nanj damo maso za nadev. S pomočjo spodnjega peki papirja zavijemo potico v rulado. Vse to lahko namažemo z rumenjakom, da ne teče nadev iz testa. Pečemo slabo uro pri 150 stopinjah. Ohladimo jo. Zaželimo vam dober tek.

- Oglas -
Prejšnji članekČufti brez mesa
Naslednji članekZbijanje vročine pri otroku
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×