Velika noč: Orehova potica brez moke in sladkorja

    Pred nekaj dnevi smo objavili članek, v katerem smo opisali postopek priprave sirove potice brez sladkorja in moke, danes pa se bomo posvetili ljubiteljem orehove potice. Priprava je enostavna, potica pa je naravnost čudovita.

    V primeru, da ste ravno začeli z dieto in se bojite prihajajočih praznikov, si lahko ta trenutek oddahnete. Za vas smo pripravili dietno potico. Razlike v okusu z običajno potico skorajda ni, je pa veliko bolj zdrava. Pa poglejmo recept.

    Potica brez moke in sladkorja

    Sestavine za testo:

    • 500 gramov rikote ali sirnega namaza,
    • 1 rumenjak,
    • 150 gramov masla (lahko tudi kokosovega),
    • 400 gramov mandljeve moke ali mletih mandljev.

    Sestavine za nadev:

    • 500 gramov mletih orehov,
    • nekaj žlic medu,
    • 100 gramov masla,
    • 2 decilitra mleka,
    • pol decilitra ruma,
    • vanilijev ekstrat,
    • sok ožete limone.

    Testo naredimo tako, da zamešamo vse sestavine. Pri tem si pomagamo z mešalnikom. Testo mora biti gnetljivo, ne preveč mokro. Naj počiva nekaj časa na hladnem, da se masa poenoti.

    Mletim orehom dodamo med in vroče mleko. Dodamo rum, vaniljo in limono. Zmešamo v enotno maso. Ohladimo.

    Maso za testo razvaljamo na enem velikem kosu peki papirja. Če se prijema, dodajte malo mandljeve moke. Nanj damo maso za nadev. S pomočjo spodnjega peki papirja zavijemo potico v rulado. Vse to lahko namažemo z rumenjakom, da ne teče nadev iz testa. Pečemo slabo uro pri 150 stopinjah. Ohladimo jo. Zaželimo vam dober tek.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte