fbpx
Domov Zdravje & prehrana Velika noč: Orehova potica brez moke in sladkorja

Velika noč: Orehova potica brez moke in sladkorja

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Pred nekaj dnevi smo objavili članek, v katerem smo opisali postopek priprave sirove potice brez sladkorja in moke, danes pa se bomo posvetili ljubiteljem orehove potice. Priprava je enostavna, potica pa je naravnost čudovita.

V primeru, da ste ravno začeli z dieto in se bojite prihajajočih praznikov, si lahko ta trenutek oddahnete. Za vas smo pripravili dietno potico. Razlike v okusu z običajno potico skorajda ni, je pa veliko bolj zdrava. Pa poglejmo recept.

Potica brez moke in sladkorja

Sestavine za testo:

  • 500 gramov rikote ali sirnega namaza,
  • 1 rumenjak,
  • 150 gramov masla (lahko tudi kokosovega),
  • 400 gramov mandljeve moke ali mletih mandljev.

Sestavine za nadev:

  • 500 gramov mletih orehov,
  • nekaj žlic medu,
  • 100 gramov masla,
  • 2 decilitra mleka,
  • pol decilitra ruma,
  • vanilijev ekstrat,
  • sok ožete limone.

Testo naredimo tako, da zamešamo vse sestavine. Pri tem si pomagamo z mešalnikom. Testo mora biti gnetljivo, ne preveč mokro. Naj počiva nekaj časa na hladnem, da se masa poenoti.

Mletim orehom dodamo med in vroče mleko. Dodamo rum, vaniljo in limono. Zmešamo v enotno maso. Ohladimo.

Maso za testo razvaljamo na enem velikem kosu peki papirja. Če se prijema, dodajte malo mandljeve moke. Nanj damo maso za nadev. S pomočjo spodnjega peki papirja zavijemo potico v rulado. Vse to lahko namažemo z rumenjakom, da ne teče nadev iz testa. Pečemo slabo uro pri 150 stopinjah. Ohladimo jo. Zaželimo vam dober tek.

Prejšnji članekČufti brez mesa
Naslednji članekZbijanje vročine pri otroku
- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×