Pred nekaj dnevi smo objavili članek, v katerem smo opisali postopek priprave sirove potice brez sladkorja in moke, danes pa se bomo posvetili ljubiteljem orehove potice. Priprava je enostavna, potica pa je naravnost čudovita.
V primeru, da ste ravno začeli z dieto in se bojite prihajajočih praznikov, si lahko ta trenutek oddahnete. Za vas smo pripravili dietno potico. Razlike v okusu z običajno potico skorajda ni, je pa veliko bolj zdrava. Pa poglejmo recept.
Sestavine za testo:
- 500 gramov rikote ali sirnega namaza,
- 1 rumenjak,
- 150 gramov masla (lahko tudi kokosovega),
- 400 gramov mandljeve moke ali mletih mandljev.
Sestavine za nadev:
- 500 gramov mletih orehov,
- nekaj žlic medu,
- 100 gramov masla,
- 2 decilitra mleka,
- pol decilitra ruma,
- vanilijev ekstrat,
- sok ožete limone.
Testo naredimo tako, da zamešamo vse sestavine. Pri tem si pomagamo z mešalnikom. Testo mora biti gnetljivo, ne preveč mokro. Naj počiva nekaj časa na hladnem, da se masa poenoti.
Mletim orehom dodamo med in vroče mleko. Dodamo rum, vaniljo in limono. Zmešamo v enotno maso. Ohladimo.
Maso za testo razvaljamo na enem velikem kosu peki papirja. Če se prijema, dodajte malo mandljeve moke. Nanj damo maso za nadev. S pomočjo spodnjega peki papirja zavijemo potico v rulado. Vse to lahko namažemo z rumenjakom, da ne teče nadev iz testa. Pečemo slabo uro pri 150 stopinjah. Ohladimo jo. Zaželimo vam dober tek.