Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaKaj piti med vadbo in recept za napitek

Kaj piti med vadbo in recept za napitek

MORDA VAS ZANIMA

Voda ali H2O je osnova življenja na našem planetu in ima pomembno vlogo pri vsem, kar počnemo in pri vseh telesnih funkcijah. Če ne pijemo dovolj, pride do dehidracije in takrat izgubimo več tekočine, kot smo spili vode in takrat telo ne more več dobro delovati. Simptomi dehidracije so različni, lahko segajo od blagih do hudih, največkrat pa se kažejo v obliki omotice, vrtoglavice, mišičnih krčev, suhih ust, hitrega utripa, pa tudi duševna zmedenost, slabost in nazadnje izguba zavesti.

- Oglas -

Športni napitek

Zakaj je potrebno piti?

Trajanje, intenzivnost vadbe, okoljske razmere, starost, spol in fizikalne lastnosti pomembno vplivajo na izgubo vode in od posameznika zahtevajo ustrezno hidracijo. Količina hidracije je odvisna od količine potenja in se torej od posameznika do posameznika razlikuje, je pa pomembno, da poskrbite za zadostno količino tekočine. Pred treningom se priporoča približno okoli 8 dcl tekočine na uro.

Športne pijače ali voda?

Voda uravnava telesno temperaturo, maže sklepe in pomaga s transportom hranilnih snovi po telesu. Če ne zaužijete ustrezne količine tekočine, telo ne more normalno delovati. Preprost način, da ugotovite, ali ste ustrezno hidrirani, je, da preverite svoj urin. Če je ta svetlo obarvan, najverjetneje ste, v nasprotnem primeru pa ne. Športne pijače lahko vsebujejo veliko sladkorja, zato si lahko naredite tudi svoj napitek.

Kaj potrebujete?

  • ½ skodelice svežega pomarančnega soka,
  • ¼ skodelice svežega limoninega soka,
  • 2 skodelici kokosove vode,
  • 2 žlici medu,
  • ščep soli.
- Oglas -

Sestavine zmešajte skupaj in pijte med vadbo po manjših požirkih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×