Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaZatemnite vašo spalnico

Zatemnite vašo spalnico

MORDA VAS ZANIMA

Spanec je bistvenega pomena, če želite normalno delovati skozi dan. Pa se vam je že kdaj zgodilo, da ste se prehitro zbudili iz spanca zaradi sonca, ki je posijalo v vašo spalnico?

- Oglas -

Verjetno ni prijetno, če vas prebudi sonce ravno tisti dan, ko ste si rekli, da boste spali malo dlje. Seveda je spanec nujen zato, da si telo in možgani odpočijejo od napornega dne. Spanje v temi pa je izredno pomembno tudi zato, ker se tako proizvaja hormon melatonin.


Sredi možganov leži žleza imenovana češarika. To je prva žleza, ki se oblikuje v zarodku, to pa je tudi žleza, katera proizvaja melatonin. Največ ga proizvede med 2. in 4. uro zjutraj, ko pa se začne tema umikati, pa se nivo melatonina zmanjša. Melatonin je najmočnejši hormon v našem telesu, poleg tega pa je tudi antioksidant. Pri številnih raziskavah so ugotovili, da hormon melatonin pomirja in s tem vzpodbudi nastajanje spanca.

Torej, tema v spalnici ni dobra le za podaljševanje spanca, ampak tudi za samo zdravje našega telesa. Poleg tega pa so v poletnih dneh odlična tudi zato, ker hladi prostor in lahko tako zmanjšamo račun za elektriko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×