fbpx
Domov Vrt & Vrtnarjenje Žagovina in lubje na vrtu

Žagovina in lubje na vrtu

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Imate namen na vašem vrtu narediti pot iz tlakovcev? Pa ste morda pomislili, da obstaja bolj ekološka pot?

Ne le da je potka iz žagovine, ali lubja ekološko prijazna, poleg tega je tudi bolj prijazna in naravna na pogled. Takšna vrsta potke pa je dobra tudi zato, ker jo lahko preprosto speljete tudi skozi vaš zelenjavni vrt.

Za postavitev vaše potke potrebujete le žagovino ali drevesno lubje. Poleg tega ju lahko uporabite tudi za zaviranje rasti plevela namesto plastičnih prekrival. Dobra lastnost tega je, da prepušča vod, vedar pa vseeno preprečuje rast plevelu, poleg tega pa še lepo dekorativno izgleda.

Prekritna plast bo ostala in delovala na vašem vrtu skozi vso leto, žagovino in pa lahko dobite tudi pri gozdarjih za manjše plačilo, ali pa celo zastonj. Lubje pa je seveda dosegljivo v večini vrtnarij, vendar pa je malo dražje. Res pa je, da vam ga ne bo potrebno menjavati tako pogosto kot žagovino.

Prejšnji članekBolhe vsepovsod
Naslednji članekZatemnite vašo spalnico
- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×