Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Dom & energijaBolhe vsepovsod

Bolhe vsepovsod

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se je že večina lastnikov hišnih ljubljenčkov soočila z bolhami. Pa ni važno, ali imate žival večino časa v hiši, ali pa zunaj; bolhe so povsod.

- Oglas -

Vendar pa so tradicionalni načini iztrebljevanja bolh potencialno nevarni tako za živali, kot tudi za okolje. Kako se torej bolh znebiti na naravnejši način?

Tako je PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) naredila tretma v šestih korakih, kako dobiti boj z bolhami.

  1. Dieta in nega kože: Zdrava prehrana vodi do zdrave kože ter sijoče dlake, kar odganja bolhe. Hranite vaše ljubljenčke z svežo hrano, katera ne vsebuje raznih vmesnih inumetnih snovi.
  2. Tretma za vašo hišo ter vrt: Večina bolšjih jajčec je izleženih na mirujočih površinah. Zato poskrbite, da skrbite za čistočo vašega doma z sesanjem ter brisanjem prahu. Še posebej pa bodite pozorni na razpoke med parketom, saj imajo bolhe te najraje. To je seveda šele prva faza preventive, saj se lahko bolhe izležejo tudi v vrečki sesalca. Zato je potrebno le-to odstraniti po tem, ko ste posesali hišo. Dobro pa je tudi, da napolnete oz. podložite posteljo vašega ljubljenčka z cedro, saj ta odvrača bolhe. Za vrt pa je dobro, da si priskrbite črve “ogorčice“, saj se ti prehranujejo z jajčeci bolhe.
  3. Vrečke proti bolham: Bolhe sovražijo vonj sivke, mete, rožmarin, lazarkinje in cedre. Zato je dobro, da naredite manjše vrečke, v katere daste posušene rastline in jih postavite v različne prostore.
  4. Kopeli: Že z navadnim milom ter vodo lahko uničite bolhe, če le pustite milo na vašem ljubljenčku od 5 do 8 minut.
  5. Proti bolham z glavnikom: Glavnik, ki ima zelo drobne ‘zobčke’ je odličen pripomoček za lovljenje bolh. Vendar pa le-tega namočite v milnico po vsakem česanju.
  6. Pesticidi z nizko vsebnostjo toksinov: diatomejska zemlja ubije bolhe tako, da jih enostavno posuši. Puder, ki je sestavljen iz fosiliziranih alg pa lahko enostavno posujemo po preprogah in trati. Vendar pa moramo biti previdni, da ne vdihavamo tega pudra.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×