0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaBolhe vsepovsod

Bolhe vsepovsod

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno se je že večina lastnikov hišnih ljubljenčkov soočila z bolhami. Pa ni važno, ali imate žival večino časa v hiši, ali pa zunaj; bolhe so povsod.

- Oglas -

Vendar pa so tradicionalni načini iztrebljevanja bolh potencialno nevarni tako za živali, kot tudi za okolje. Kako se torej bolh znebiti na naravnejši način?

Tako je PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) naredila tretma v šestih korakih, kako dobiti boj z bolhami.

  1. Dieta in nega kože: Zdrava prehrana vodi do zdrave kože ter sijoče dlake, kar odganja bolhe. Hranite vaše ljubljenčke z svežo hrano, katera ne vsebuje raznih vmesnih inumetnih snovi.
  2. Tretma za vašo hišo ter vrt: Večina bolšjih jajčec je izleženih na mirujočih površinah. Zato poskrbite, da skrbite za čistočo vašega doma z sesanjem ter brisanjem prahu. Še posebej pa bodite pozorni na razpoke med parketom, saj imajo bolhe te najraje. To je seveda šele prva faza preventive, saj se lahko bolhe izležejo tudi v vrečki sesalca. Zato je potrebno le-to odstraniti po tem, ko ste posesali hišo. Dobro pa je tudi, da napolnete oz. podložite posteljo vašega ljubljenčka z cedro, saj ta odvrača bolhe. Za vrt pa je dobro, da si priskrbite črve “ogorčice“, saj se ti prehranujejo z jajčeci bolhe.
  3. Vrečke proti bolham: Bolhe sovražijo vonj sivke, mete, rožmarin, lazarkinje in cedre. Zato je dobro, da naredite manjše vrečke, v katere daste posušene rastline in jih postavite v različne prostore.
  4. Kopeli: Že z navadnim milom ter vodo lahko uničite bolhe, če le pustite milo na vašem ljubljenčku od 5 do 8 minut.
  5. Proti bolham z glavnikom: Glavnik, ki ima zelo drobne ‘zobčke’ je odličen pripomoček za lovljenje bolh. Vendar pa le-tega namočite v milnico po vsakem česanju.
  6. Pesticidi z nizko vsebnostjo toksinov: diatomejska zemlja ubije bolhe tako, da jih enostavno posuši. Puder, ki je sestavljen iz fosiliziranih alg pa lahko enostavno posujemo po preprogah in trati. Vendar pa moramo biti previdni, da ne vdihavamo tega pudra.

NAJNOVEJŠE