fbpx
Domov Dom & energija Zalivanje zelenice

Zalivanje zelenice

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Začela se je sezona, ko je treba sosedu pokazati, da je “trava na naši strani bolj zelena kot na njegovi”. Za tak podvig pa je treba  seveda za travo dobro poskrbeti, da izgleda kar najbolje skozi vroče poletne dni.

Večja poraba vode za zalivanje

To pa terja tudi davek, ki se odraža na do 50% večji porabi vode skozi sezono zalivanja zelenic.

Nekateri imamo napačno predstavo, da je travo potrebno namakati. Vendar je dovolj, da travo že samo zalijemo. Z samim namakanjem trave škodujemo korenimam, da bi zrasle globlje v zemljo s čimer lahko preprečimo možnost osušitve ter razne bolezni trave.

Ravnajmo varčno

Bolje je, da si omislimo sistem ‘podzemnih’ škropilcev, ki jih lahko nastavimo, da nam samodejno zalivajo travo tam, kjer je potrebno in ne gre zato preveč vode v nič. Glede na to, da so ti škropilci pod površjem, je dovolj, da travo zalijemo nekajkrat tedensko, saj se v zemlji zadrži več vlage, kot pa na površju.

Če nimate namena kupiti takšnega sistema, pa je dobro, da preden zalijete travo, pregledate vlago zemlje. Najbolje je to storiti tako, da se sprehodite po travi in če vidite odtise podplatov v travi, pomeni, da je travo potrebno zaliti.

Če dežuje, zalivanje velikokrat ni potrebno

Prav tako vam trave ni potrebno zalivati, če je dalj časa deževalo, saj se je vlaga ohranila v zemlji.

Seveda je najboljši čas za zalivanje vrta zgodaj zjutraj (do najkasneje 10 ure dopoldan) ali zvečer (od 18 ure naprej) , saj s tem zmanjšamo vrednost izhlapevanja. Vseeno pa strokovnjaki priporočajo, zalivanje trave zgodaj zjutraj (od 5 do 9 ure), saj lahko večerno zalivanje povzroči razne bolezni trave, saj vlaga ne izhlapi in se zato naredijo popolni pogoji za razvoj travnih bolezni. Tako bo zemlja vlažna dalj časa, vi pa boste pripomogli k varčevanju z vodo.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×