Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Dom & energijaPoskrbimo za manjšo porabo vode

Poskrbimo za manjšo porabo vode

MORDA VAS ZANIMA

Z zmanjševanjem porabe vode ne prihranimo samo pri računih. Posredno namreč zmanjšamo porabo električne energije, predvsem pa prispevamo k ohranjanju okolja in omlitvi posledic podnebnih sprememb.

- Oglas -

Poraba vode se je v zadnjem stoletju povečala za več kot šestkrat. Ob tem se velja zavedati, da čisti vodni viri niso neusahljivi in da lahko k varčnemu in bolj odgovornemu ravnanju z vodo prispevamo tudi sami. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, s katerimi lahko na enostaven način zmanjšamo količino porabljene vode in tako prispevamo k odgovornemu odnosu do okolja.

Poraba vode in varčevanje

Varčevanje z vodo v gospodinjstvu

Preverimo, če pipe v našem domu puščajo. Iz pipe, iz katere kapne samo ena kapljica na minuto, namreč dnevno izgubimo do 50 litrov vode. Pozorni bodimo tudi, da pipe zapiramo – med umivanjem rok, ščetkanjem zob in britjem ni potrebe, da voda neprestano teče. Iz odprte pipe lahko na minuto namreč steče do 20 litrov vode.

Na porabo vode bodimo pozorni tudi med tuširanjem. Takrat namreč v povprečju porabimo kar 140 litrov vode, zato velja, če je le mogoče, čas tuširanja nekoliko skrajšati. Tuširanje pa je v primerjavi s kopanjem v kadi kljub vsemu boljša odločitev, saj za kopanje namreč porabimo kar dvakrat več vode.

- Oglas -

Preverite tudi, če splakovalnik v stranišču pušča – po statistiki naj bi namreč puščala kar petina splakovalnikov, ne da bi se tega sploh zavedali. Tudi tako se namreč voda porablja po nepotrebnem.

Posodo v pomivalnem stroju operite, ko je ta poln, istega pravila pa se držite tudi pri pranju perila v pralnem stroju. Če se odločate za nakup novih strojev, pa je bolje izbrati takšne iz varčnega razreda.

Pozorni bodimo tudi pri gospodinjskih opravilih v kuhinji. Pri ročnem pomivanju med miljenjem posode zapirajmo pipo, zelenjavo in sadje pa perimo v skledi z vodo in ne pod tekočo vodo. Za hlajenje pijače ali odmrzovanje hrane ne uporabljajmo tekoče vode in premislimo, ali za pitje vedno potrebujemo drug kozarec, ali pa lahko večkrat uporabimo istega.

Tudi pri opravilih v okolici hiše smo lahko pozorni na porabo vode. Za zalivanje vrtov in balkonskega cvetja uporabljajmo deževnico ali pa prihranimo vodo, s katero smo oprali sadje in zelenjavo. Na vrtu skupaj posadimo rastline, ki imajo podobne potrebe po zalivanju, dvorišča pa ne čistimo z vodo, ampak ga raje temeljito pometimo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×