Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaZakaj ni dobro piti gaziranih pijač?

Zakaj ni dobro piti gaziranih pijač?

MORDA VAS ZANIMA

SodaKot verjetno večina že ve, gazirane pijača niso najboljša izbira. Poleg cele vrste aditivov in barvil, vsebujejo tudi veliko sladkorja in ogljikovega dioksida. Mi pa smo poiskali 5 razlogov, ki vas bodo mogoče prepričali, da se boste od sedaj naprej raje odžejali z vodo.

  1. Proizvodja gaziranih pijač pušča za seboj zelo velik ogljični odtis, saj se se poraba že zdavnaj tako razširila, da jih izdelujejo po celem svetu.
  2. Vsebujejo fruktozni koruzni sirup. Ali veste zakaj je cenejši od sladkorja? Ker ga lahko izdelujejo iz gensko spremenjene koruze, poleg tega pa gojenje koruze v te namene podpira podjetja, ki izdelujejo kemikalije in strupe, s katerimi potem ta polja škropijo. Ali mislite da lahko potem ta koruzni sirup očistijo vse te nesnage, preden pride do vaših ust?
  3. Po zaužitju dietnih gaziranih pijač, vaše telo dobi nekaj energije, vendar ne pa občutka sitosti ali odžejanosti, zaradi česar popijete še več gazirane pijače.
  4. Gazirane pijače niso pijače za odžejanje, ker vsebujejo veliko kalorij in telo tudi potrebuje kar nekaj časa, da iz njih izloči vodo, poleg tega pa imamo po navadi po zaužitju še vedno nekakšen suh občutek v ustih.
  5. Ali ste vedeli, da so že velikokrat v gaziranih pijačah, ki jih točijo iz avtomatov (ponavadi v restavracijah), odkrili sledi fekalij?
- Oglas -

Potrebujete še kakšen dodaten razlog?

Prejšnji članekNavadni pupek
Naslednji članekNavadna krastača

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×