0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZakaj ni dobro piti gaziranih pijač?

Zakaj ni dobro piti gaziranih pijač?

MORDA VAS ZANIMA

SodaKot verjetno večina že ve, gazirane pijača niso najboljša izbira. Poleg cele vrste aditivov in barvil, vsebujejo tudi veliko sladkorja in ogljikovega dioksida. Mi pa smo poiskali 5 razlogov, ki vas bodo mogoče prepričali, da se boste od sedaj naprej raje odžejali z vodo.

- Oglas -
  1. Proizvodja gaziranih pijač pušča za seboj zelo velik ogljični odtis, saj se se poraba že zdavnaj tako razširila, da jih izdelujejo po celem svetu.
  2. Vsebujejo fruktozni koruzni sirup. Ali veste zakaj je cenejši od sladkorja? Ker ga lahko izdelujejo iz gensko spremenjene koruze, poleg tega pa gojenje koruze v te namene podpira podjetja, ki izdelujejo kemikalije in strupe, s katerimi potem ta polja škropijo. Ali mislite da lahko potem ta koruzni sirup očistijo vse te nesnage, preden pride do vaših ust?
  3. Po zaužitju dietnih gaziranih pijač, vaše telo dobi nekaj energije, vendar ne pa občutka sitosti ali odžejanosti, zaradi česar popijete še več gazirane pijače.
  4. Gazirane pijače niso pijače za odžejanje, ker vsebujejo veliko kalorij in telo tudi potrebuje kar nekaj časa, da iz njih izloči vodo, poleg tega pa imamo po navadi po zaužitju še vedno nekakšen suh občutek v ustih.
  5. Ali ste vedeli, da so že velikokrat v gaziranih pijačah, ki jih točijo iz avtomatov (ponavadi v restavracijah), odkrili sledi fekalij?

Potrebujete še kakšen dodaten razlog?

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE