Zdravje & prehranaZakaj jesti maline?

Zakaj jesti maline?

MORDA VAS ZANIMA

V tem času so še vedno na voljo sveže in zdrave maline, ki pa verjetno niso tako priljubljene kot borovnice, čeprav s seboj nosijo številne zdravilne učinke. Vsebujejo namreč vlaknine, antioksidante in vitamine (B, C) ter minerale, folno kislino, železo, folate, niacin, baker, kalij in magnezij, salicilno in elagično kislino ter še kaj, s tem pa lahko celo ustavljajo razvoj rakavih celic. Zato ni prav nič nenavadno, da imajo številne zdravilne učinke na človeško telo.

- Oglas -

Maline

Pomaga pri degeneraciji rumene pege

Kadar gre za preventivno delovanje v zvezi z degeneracijo rumene pege, seveda ne moremo ostati le pri malinah, lahko pa njihovo vsakodnevno uživanje upočasni napredovanje te bolezni in izgubljanja vida. Maline lahko vsak dan dodate kosmičem, solati, napitkom ali sladicam, le zavedajte se, da lahko z njimi naredite veliko za svoje zdravje.

Za zdrave ženske

Maline in njihove liste že stoletja uporabljajo za krepitev in zdravje ženskih reproduktivnih organov. Tudi danes mnogi priporočajo ženskam, ki imajo izredno močne menstruacije, naj se poslužujejo malin, ki blažijo tudi bolečine in slabost. Če ste noseči, se v zvezi z uživanjem malin in njihovimi listi najprej posvetujte z zdravnikom, če pa noseči niste, naj maline postanejo vaša navada, saj bodo skrbele za vaše zdravje in vam dvigale raven energije.

Proti raku

Če maline jeste redno, se vam zmanjša tveganje za nastanek raka. Vsebujejo namreč veliko elagične kisline, ki telesu pomaga, da se lažje znebi prostih radikalov in ohranja zdrave celične membrane. Poleg tega maline vsebujejo tudi veliko antioksidantov, ki se prav tako borijo proti raku.

Za lepo kožo

- Oglas -

Leta gor ali dol, vsaka ženska se mora enkrat soočiti z gubami. V izogib prezgodnjemu staranju kože posezite po malinah, ki jih lahko dodate v vsakdanjo prehrano, lahko pa večkrat naredite tudi masko za obraz. Zmešajte ovsene kosmiče, med, jogurt in maline, nato pa to nanesite na obraz in čakajte, da deluje 20 minut. Sperite z mlačno vodo.

Za dober imunski sistem

Sveže maline so najbolj zdrave, v tej sezoni pa še poceni. Vsebujejo veliko vitamina C in tako pomagajo imunskemu sistemu, imajo pa tudi antioksidante, ki pomagajo odganjati različne bolezni.

Za lepo postavo

Maline so odličen vir mangana in prehranskih vlaknin, ki so dobre prijateljice skujševalnih diet. Mangan pospešuje prebavno pot, zaradi vlaknin pa se dlje počutite site.

Če malin ne marate, pa začnite z malim: nekaj jih dodajte napitku, jogurtu, kosmičem, sadni solati ali zelenjavi, lahko tudi sladicam na osnovi sadja. Za zimo jih lahko tudi zamrznete.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×