Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Lepota & kozmetikaZadajte smrtni udarec glivicam na nohtih!

Zadajte smrtni udarec glivicam na nohtih!

MORDA VAS ZANIMA

Ali poznate koga, ki nima glivic? Mislim, da so takšne osebe zelo redke. Večinoma se vsi gibljemo na premici: veliko – zmerno – malo glivic. Nekateri imajo nezaželene glivice v prebavilih, drugi na nohtih, tretji v obliki vaginalnega izcedka, tipov pojavnosti pa je še nešteto.

- Oglas -

Vsem je skupno, da so glivice naše običajne spremljevalke in jih ni mogoče dolgoročno odpraviti brez celovite spremembe življenjskega sloga, stroge diete brez sladkorja, razstrupljanja ipd.

Kaj so glivična obolenja?

Vendar seveda glivice niso zgolj nekaj slabega! Obstaja jih okrog 50.000 vrst in večina je za človeka povsem neškodljiva. V naravi imajo pomembno vlogo pri razgradnji snovi. Z njihovo pomočjo nastanejo pivo, mlečni fermentirani izdelki, vino in še marsikaj.

Kaj so glivična obolenja? Glivična bolezen ali mikoza je bolezen, ki jo povzročijo zajedavske glive: kvasovke, plesni in dermatofiti. Glivične bolezni v grobem ločimo na:

  • površinske, ki prizadenejo kožo, nohte, lase ali sluznice – lajšanje z dermalnimi pripravki;
  • sistemske, pri katerih povzročitelj doseže krvni obtok (kandida, …) – bolj kompleksen pristop.
- Oglas -

Pri katerih površinskih glivičnih boleznih in kako si lahko pomagamo z domačimi pripravki in recepte zanje najdete v junijski tiskani reviji Bodi eko. 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×