0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZadajte smrtni udarec glivicam na nohtih!

Zadajte smrtni udarec glivicam na nohtih!

MORDA VAS ZANIMA

Ali poznate koga, ki nima glivic? Mislim, da so takšne osebe zelo redke. Večinoma se vsi gibljemo na premici: veliko – zmerno – malo glivic. Nekateri imajo nezaželene glivice v prebavilih, drugi na nohtih, tretji v obliki vaginalnega izcedka, tipov pojavnosti pa je še nešteto.

- Oglas -

Vsem je skupno, da so glivice naše običajne spremljevalke in jih ni mogoče dolgoročno odpraviti brez celovite spremembe življenjskega sloga, stroge diete brez sladkorja, razstrupljanja ipd.

Kaj so glivična obolenja?

Vendar seveda glivice niso zgolj nekaj slabega! Obstaja jih okrog 50.000 vrst in večina je za človeka povsem neškodljiva. V naravi imajo pomembno vlogo pri razgradnji snovi. Z njihovo pomočjo nastanejo pivo, mlečni fermentirani izdelki, vino in še marsikaj.

- Oglas -

Kaj so glivična obolenja? Glivična bolezen ali mikoza je bolezen, ki jo povzročijo zajedavske glive: kvasovke, plesni in dermatofiti. Glivične bolezni v grobem ločimo na:

  • površinske, ki prizadenejo kožo, nohte, lase ali sluznice – lajšanje z dermalnimi pripravki;
  • sistemske, pri katerih povzročitelj doseže krvni obtok (kandida, …) – bolj kompleksen pristop.

Pri katerih površinskih glivičnih boleznih in kako si lahko pomagamo z domačimi pripravki in recepte zanje najdete v junijski tiskani reviji Bodi eko. 

.

NAJNOVEJŠE